Directory of Open access Books (DOAB)
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
Directory of Open Access Repositories (OpenDOAR)
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kuri registruoja ir teikia informaciją apie pasaulyje egzistuojančias talpyklas. Rodyklėje galima atlikti talpyklų arba jų turinio paiešką. Yra paieškos galimybė pagal mokslo sritis.
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kuri registruoja ir teikia informaciją apie pasaulyje egzistuojančias talpyklas. Rodyklėje galima atlikti talpyklų arba jų turinio paiešką. Yra paieškos galimybė pagal mokslo sritis.
ROAR (Registry of Open Access Repositories)
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kurioje galima atlikti talpyklų ir jų turinio paiešką, peržiūrėti talpyklas pagal šalis, talpyklų tipus ar naudojamą programinę įrangą, yra grafinio duomenų atvaizdavimo galimybė.
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kurioje galima atlikti talpyklų ir jų turinio paiešką, peržiūrėti talpyklas pagal šalis, talpyklų tipus ar naudojamą programinę įrangą, yra grafinio duomenų atvaizdavimo galimybė.
Lietuvos mokslo tarybos Disertacijų gynimų duomenų bazė
Šioje duomenų bazėje yra įtraukiamos Lietuvoje nuo 2006 m. apgintos ir numatomos ginti disertacijos.
Šioje duomenų bazėje yra įtraukiamos Lietuvoje nuo 2006 m. apgintos ir numatomos ginti disertacijos.
Lietuvos studijų baigiamųjų darbų ir disertacijų duomenų bazė (ETD)
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
The networked digital library of theses and dissertations (NDLTD)
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų duomenų archyvas (LiDA)
Kaupia, organizuoja ir teikia prieigą mokslininkams prie Lietuvos empirinių duomenų masyvų, bendradarbiauja su analogiškomis institucijomis Europoje ir pasaulyje.
Kaupia, organizuoja ir teikia prieigą mokslininkams prie Lietuvos empirinių duomenų masyvų, bendradarbiauja su analogiškomis institucijomis Europoje ir pasaulyje.
Eurovoc
Daugiakalbis tezauras, skirtas Europos Bendrijos institucijų dokumentų informacijai apdoroti.
Daugiakalbis tezauras, skirtas Europos Bendrijos institucijų dokumentų informacijai apdoroti.
HASSET (Humanities and Social Science Electronic Thesaurus)
Daugiadalykis tezauras, kurį sukūrė Jungtinės Karalystės duomenų archyvas ir Esekso universitetas.
Daugiadalykis tezauras, kurį sukūrė Jungtinės Karalystės duomenų archyvas ir Esekso universitetas.
Humanities and Social Sciences Online H-net
H-net – portalas, kurio tikslas plėtoti interneto pedagoginį ir mokymosi potencialą, skatinti naudojantis naujomis technologijomis keistis akademinėmis idėjomis ir moksliniais šaltiniais. H-Net specializacija – menai, humanitariniai ir socialinių mokslai. Registruotieji nariai ir redaktoriai bendrauja elektroninio pašto grupių principu.
H-net – portalas, kurio tikslas plėtoti interneto pedagoginį ir mokymosi potencialą, skatinti naudojantis naujomis technologijomis keistis akademinėmis idėjomis ir moksliniais šaltiniais. H-Net specializacija – menai, humanitariniai ir socialinių mokslai. Registruotieji nariai ir redaktoriai bendrauja elektroninio pašto grupių principu.
eBook Collection (EBSCO Publishing)
Tai el. knygų duomenų bazė, kuria KTU bendruomenės nariai gali naudotis visomis el. knygomis iš eBook Academic Subscription Collection, EBSCO eBook Open Access Collection ir MasterFile Reference eBook Collection.
Tai el. knygų duomenų bazė, kuria KTU bendruomenės nariai gali naudotis visomis el. knygomis iš eBook Academic Subscription Collection, EBSCO eBook Open Access Collection ir MasterFile Reference eBook Collection.
MRU e. knygos
MRU leidžiamos elektroninės knygos. Visos portale esančios elektroninės knygos yra laisvai prieinamos visiems skaitytojams.
MRU leidžiamos elektroninės knygos. Visos portale esančios elektroninės knygos yra laisvai prieinamos visiems skaitytojams.
OAPEN Library
Pateikiamos laisvai prieinamos mokslinės humanitarinių ir socialinių mokslų sričių e. knygos. Čia galima rasti ir atsisiųsti įvairių meno sričių knygas.
Pateikiamos laisvai prieinamos mokslinės humanitarinių ir socialinių mokslų sričių e. knygos. Čia galima rasti ir atsisiųsti įvairių meno sričių knygas.
Online Books Page
Laisvos prieigos grožinės ir mokslinės literatūros el. knygų duomenų bazė. Galima atlikti knygų paiešką pagal įvairius kriterijus.
Laisvos prieigos grožinės ir mokslinės literatūros el. knygų duomenų bazė. Galima atlikti knygų paiešką pagal įvairius kriterijus.
OpenEdition Books
Šioje duomenų bazėje pateikiamos humanitarinių ir socialinių mokslų bibliotekos el. knygų, kurių dauguma yra atvirosios prieigos leidiniai. Čia galima rasti el. knygų meno temomis (dailės, muzikos, architektūros, scenos meno, kino klausimais).
Šioje duomenų bazėje pateikiamos humanitarinių ir socialinių mokslų bibliotekos el. knygų, kurių dauguma yra atvirosios prieigos leidiniai. Čia galima rasti el. knygų meno temomis (dailės, muzikos, architektūros, scenos meno, kino klausimais).
ProQuest Ebook Central
Tai el. knygų duomenų bazė (anksčiau vadinosi Academic Complete), technologijų, fizinių, biomedicinos, socialinių ir humanitarinių mokslų sričių temomis.
Tai el. knygų duomenų bazė (anksčiau vadinosi Academic Complete), technologijų, fizinių, biomedicinos, socialinių ir humanitarinių mokslų sričių temomis.
ScienceDirect E-Books
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Taylor & Francis eBooks
Routledge leidyklos el. knygos socialinių ir humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Routledge leidyklos el. knygos socialinių ir humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
VILNIUS TECH el. knygos
Tai VILNIUS TECH leidyklos „Technika“ el. knygų įvairiomis temomis. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Tai VILNIUS TECH leidyklos „Technika“ el. knygų įvairiomis temomis. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Open Access Button
Svetainėje galima įvesti straipsnio pavadinimą, URL, DOI ar kitą informaciją ir ieškoti nemokamų atvirosios prieigos straipsnių. Taip pat OA mygtukas siūlo įskiepį į „Chrome“ ir „Firefox“ naršykles. Įdiegus įskiepį į naršyklę, jis automatiškai ieškos atvirosios prieigos straipsnio. Kai nerandama atvirosios prieigos straipsnio, OA mygtuko pagalba galima tiesiogiai susisiekti su autoriumi ir paprašyti autoriaus nemokamai pasidalinti straipsniu.
Svetainėje galima įvesti straipsnio pavadinimą, URL, DOI ar kitą informaciją ir ieškoti nemokamų atvirosios prieigos straipsnių. Taip pat OA mygtukas siūlo įskiepį į „Chrome“ ir „Firefox“ naršykles. Įdiegus įskiepį į naršyklę, jis automatiškai ieškos atvirosios prieigos straipsnio. Kai nerandama atvirosios prieigos straipsnio, OA mygtuko pagalba galima tiesiogiai susisiekti su autoriumi ir paprašyti autoriaus nemokamai pasidalinti straipsniu.
Connected Papers
Paieškos sistema, kuri padeda tyrėjams ir mokslininkams atrasti jų sričiai aktualius ir svarbiausius mokslinius darbus. Šis įrankis sugeneruoja grafikus ir išanalizuoja daugiau nei 50 000 dokumentų, o atrenkami kelios dešimtys stipriausiais ryšiais su pateikta užklausa susietų mokslinių straipsnių.
Google Scholar
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kuri ieško, straipsnių, disertacijų, knygų, ir kt. leidinių, kuriuos išleido mokslinės leidyklos, profesionalų bendrijos, universitetai ir kiti mokslo institutai.
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kuri ieško, straipsnių, disertacijų, knygų, ir kt. leidinių, kuriuos išleido mokslinės leidyklos, profesionalų bendrijos, universitetai ir kiti mokslo institutai.
Bepress Legal Repository
Atviroji prieiga prie teisinių institucijų ir universitetų įvairių publikacijų, darbo dokumentų ir konferencijų pranešimų teisės, verslo, edukologijos, inžinerijos, fizinių, socialinių mokslų tematikomis.
Atviroji prieiga prie teisinių institucijų ir universitetų įvairių publikacijų, darbo dokumentų ir konferencijų pranešimų teisės, verslo, edukologijos, inžinerijos, fizinių, socialinių mokslų tematikomis.
Cambridge Journals Online
Ši duomenų bazė suteikia prieigą prie Cambridge University Press leidyklos mokslinių žurnalų įvairiomis temomis, kurios apima humanitarinių, socialinių, gamtos, medicinos mokslų kryptis.
Ši duomenų bazė suteikia prieigą prie Cambridge University Press leidyklos mokslinių žurnalų įvairiomis temomis, kurios apima humanitarinių, socialinių, gamtos, medicinos mokslų kryptis.
Digital Commons Network
Tai viso teksto mokslinių žurnalų straipsnių, knygų skyrių, disertacijų, konferencijų pranešimų duomenų bazė šiose mokslų kryptyse: architektūros, meno, verslo, švietimo, inžinerijos, teisės, sveikatos ir kt.
Tai viso teksto mokslinių žurnalų straipsnių, knygų skyrių, disertacijų, konferencijų pranešimų duomenų bazė šiose mokslų kryptyse: architektūros, meno, verslo, švietimo, inžinerijos, teisės, sveikatos ir kt.
JSTOR
Tai duomenų bazė, kurioje galite rasti akademinius žurnalus iš įvairių humanitarinių ir socialinių mokslų (ekonomika, istorija, politika, sociologija, archeologija, geografija, menai, muzika ir kt.).
Tai duomenų bazė, kurioje galite rasti akademinius žurnalus iš įvairių humanitarinių ir socialinių mokslų (ekonomika, istorija, politika, sociologija, archeologija, geografija, menai, muzika ir kt.).
Lituanistika
Lituanistikos duomenų bazę nuo 2006 metų rengia Lietuvos mokslo taryba bendradarbiaudama su Lietuvos mokslo institucijomis ir bibliotekomis. Duomenų bazėje pateikiami humanitarinių ir socialinių mokslų kūriniai, kurių tyrimo objektas – Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis.
Lituanistikos duomenų bazę nuo 2006 metų rengia Lietuvos mokslo taryba bendradarbiaudama su Lietuvos mokslo institucijomis ir bibliotekomis. Duomenų bazėje pateikiami humanitarinių ir socialinių mokslų kūriniai, kurių tyrimo objektas – Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis.
MasterFILE Premier (EBSCO Publishing)
Tai visatekstė daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami žurnalai, informaciniai leidiniai, populiarieji periodiniai leidiniai, biografijos.
Tai visatekstė daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami žurnalai, informaciniai leidiniai, populiarieji periodiniai leidiniai, biografijos.
Newspaper Source (EBSCO Publishing)
Šioje duomenų bazėje pateikiami straipsniai iš regioninių, nacionalinių JAV ir tarptautinių dienraščių, naujienų agentūrų, televizijos ir radijo naujienų stenogramos.
Šioje duomenų bazėje pateikiami straipsniai iš regioninių, nacionalinių JAV ir tarptautinių dienraščių, naujienų agentūrų, televizijos ir radijo naujienų stenogramos.
Passport
Verslo informacijos duomenų bazė, teikianti statistinius duomenis, ataskaitas ir prognozes apie įvairias pramonės šakas, šalis ir vartotojus. Išsamiau apie Passport.
Verslo informacijos duomenų bazė, teikianti statistinius duomenis, ataskaitas ir prognozes apie įvairias pramonės šakas, šalis ir vartotojus. Išsamiau apie Passport.
SAGE Journals Online
Tai SAGE Publications leidyklos moksliniai žurnalai socialinių, humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Tai SAGE Publications leidyklos moksliniai žurnalai socialinių, humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect Journals
Tai visateksčių mokslinių žurnalų kolekcija, apimanti teorines ir taikomąsias disciplinas fizinių ir inžinerijos mokslų srityje.
Tai visateksčių mokslinių žurnalų kolekcija, apimanti teorines ir taikomąsias disciplinas fizinių ir inžinerijos mokslų srityje.
SpringerLINK Journals
Tai mokslinių žurnalų leidžiamų Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų duomenų bazė įvairiomis temomis.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Springer LINK archyvo – žurnalų sąrašas.
Tai mokslinių žurnalų leidžiamų Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų duomenų bazė įvairiomis temomis.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Springer LINK archyvo – žurnalų sąrašas.
Taylor & Francis
Tai Taylor & Francis leidyklų grupės leidžiami moksliniai žurnalai įvairiomis temomis. Prieiga nuo 1997 metų iki dabar. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Tai Taylor & Francis leidyklų grupės leidžiami moksliniai žurnalai įvairiomis temomis. Prieiga nuo 1997 metų iki dabar. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Wiley Online Library
Tai Wiley leidyklos leidžiamų žurnalų duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Prieiga prie Wiley žurnalų archyvo iki 2013 m. 483 žurnalai bei SSH (Social Science and Humanities 370 žurnalų), STM (Science Technology Medicine 417 žurnalų) kolekcijos.
Tai Wiley leidyklos leidžiamų žurnalų duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Prieiga prie Wiley žurnalų archyvo iki 2013 m. 483 žurnalai bei SSH (Social Science and Humanities 370 žurnalų), STM (Science Technology Medicine 417 žurnalų) kolekcijos.
Clarivate Analytics
Tai bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Tai bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Essential Science Indicators (Clarivate Analytics)
Šioje duomenų bazėje galima rasti informaciją apie aukščiausiai cituojamus mokslininkus, institucijas, šalis, žurnalus, straipsnius. Taip pat pateikiama citavimo analizė pagal mokslo kryptis, metus, straipsnius, citavimus ir kt.
Šioje duomenų bazėje galima rasti informaciją apie aukščiausiai cituojamus mokslininkus, institucijas, šalis, žurnalus, straipsnius. Taip pat pateikiama citavimo analizė pagal mokslo kryptis, metus, straipsnius, citavimus ir kt.
InCites
Mokslo vertinimo ir analizės įrankis, pateikiantis Web of Science indeksuojamų publikacijų citavimo duomenis bei jų statistiką, kurią galima analizuoti organizaciniu, regioniniu, individualiu bei žurnalo lygmeniu. InCites sudaro Journal Citation Reports ir Essential Science Indicators duomenų bazės.
Journal Citation Reports (Clarivate Analytics)
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Mendeley
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
OECD iLibrary
Tai ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)) duomenų bazė, kurioje sukaupta šios organizacijos išleista statistinė informacija, knygos bei periodiniai leidiniai pagrindinėmis socialinėmis-ekonominėmis temomis.
Tai ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)) duomenų bazė, kurioje sukaupta šios organizacijos išleista statistinė informacija, knygos bei periodiniai leidiniai pagrindinėmis socialinėmis-ekonominėmis temomis.
RefWorks
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
SAGE Research Methods
Šioje duomenų bazėje pateikiamos knygos, straipsniai, vaizdo įrašai socialinių mokslų metodų temomis, pateikiama informacija apie įvairius metodus. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Šioje duomenų bazėje pateikiamos knygos, straipsniai, vaizdo įrašai socialinių mokslų metodų temomis, pateikiama informacija apie įvairius metodus. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Scopus
Tai bibliografinė duomenų bazė, skirta mokslo produkcijos kaupimui ir analizei, pateikianti globalią visų mokslo sričių tyrimų apžvalgą bei leidžianti analizuoti ir vizualizuoti mokslinės produkcijos kokybę ir poveikį.
Tai bibliografinė duomenų bazė, skirta mokslo produkcijos kaupimui ir analizei, pateikianti globalią visų mokslo sričių tyrimų apžvalgą bei leidžianti analizuoti ir vizualizuoti mokslinės produkcijos kokybę ir poveikį.
Web of Science Core Collection (Clarivate Analytics)
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Vida Daškuvienė
Dalyko bibliotekininkė
Tel: +370 37 300654