Directory of Open access Books (DOAB)
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
eBook Open Access Collection (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje talpinamos el. knygos, sukurtos bendradarbiaujant su universitetų spauda ir atvirosios prieigos leidėjais.
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje talpinamos el. knygos, sukurtos bendradarbiaujant su universitetų spauda ir atvirosios prieigos leidėjais.
Lietuvos mokslo tarybos Disertacijų gynimų duomenų bazė
Šioje duomenų bazėje yra įtraukiamos Lietuvoje nuo 2006 m. apgintos ir numatomos ginti disertacijos.
Šioje duomenų bazėje yra įtraukiamos Lietuvoje nuo 2006 m. apgintos ir numatomos ginti disertacijos.
Lietuvos studijų baigiamųjų darbų ir disertacijų duomenų bazė (ETD)
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
The networked digital library of theses and dissertations (NDLTD)
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų duomenų archyvas (LiDA)
Kaupia, organizuoja ir teikia prieigą mokslininkams prie Lietuvos empirinių duomenų masyvų, bendradarbiauja su analogiškomis institucijomis Europoje ir pasaulyje.
Kaupia, organizuoja ir teikia prieigą mokslininkams prie Lietuvos empirinių duomenų masyvų, bendradarbiauja su analogiškomis institucijomis Europoje ir pasaulyje.
Eurovoc
Daugiakalbis tezauras, skirtas Europos Bendrijos institucijų dokumentų informacijai apdoroti.
Daugiakalbis tezauras, skirtas Europos Bendrijos institucijų dokumentų informacijai apdoroti.
HASSET (Humanities and Social Science Electronic Thesaurus)
Daugiadalykis tezauras, kurį sukūrė Jungtinės Karalystės duomenų archyvas ir Esekso universitetas.
Daugiadalykis tezauras, kurį sukūrė Jungtinės Karalystės duomenų archyvas ir Esekso universitetas.
Humanities and Social Sciences Online H-net
H-net – portalas, kurio tikslas plėtoti interneto pedagoginį ir mokymosi potencialą, skatinti naudojantis naujomis technologijomis keistis akademinėmis idėjomis ir moksliniais šaltiniais. H-Net specializacija – menai, humanitariniai ir socialinių mokslai. Registruotieji nariai ir redaktoriai bendrauja elektroninio pašto grupių principu.
H-net – portalas, kurio tikslas plėtoti interneto pedagoginį ir mokymosi potencialą, skatinti naudojantis naujomis technologijomis keistis akademinėmis idėjomis ir moksliniais šaltiniais. H-Net specializacija – menai, humanitariniai ir socialinių mokslai. Registruotieji nariai ir redaktoriai bendrauja elektroninio pašto grupių principu.
eBook Academic Collection (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė el. knygų duomenų bazė. Kolekciją sudaro leidiniai tokių leidyklų kaip Oxford University Press, Harvard University Press, Elsevier, Taylor & Francis, Sage ir kt.
Tai daugiatemė el. knygų duomenų bazė. Kolekciją sudaro leidiniai tokių leidyklų kaip Oxford University Press, Harvard University Press, Elsevier, Taylor & Francis, Sage ir kt.
eBook Collection (EBSCO Publishing)
Tai el. knygų duomenų bazė, kuria KTU bendruomenės nariai gali naudotis visomis el. knygomis iš eBook Academic Subscription Collection, EBSCO eBook Open Access Collection ir MasterFile Reference eBook Collection.
Tai el. knygų duomenų bazė, kuria KTU bendruomenės nariai gali naudotis visomis el. knygomis iš eBook Academic Subscription Collection, EBSCO eBook Open Access Collection ir MasterFile Reference eBook Collection.
John Benjamins
Tai Jonn Benjamins leidyklos el. knygos kalbotyros, vertimo ir terminologijos temomis. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Tai Jonn Benjamins leidyklos el. knygos kalbotyros, vertimo ir terminologijos temomis. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
MRU e. knygos
MRU leidžiamos elektroninės knygos. Visos portale esančios elektroninės knygos yra laisvai prieinamos visiems skaitytojams.
MRU leidžiamos elektroninės knygos. Visos portale esančios elektroninės knygos yra laisvai prieinamos visiems skaitytojams.
OAPEN Library
Pateikiamos laisvai prieinamos mokslinės humanitarinių ir socialinių mokslų sričių e. knygos. Čia galima rasti ir atsisiųsti įvairių meno sričių knygas.
Pateikiamos laisvai prieinamos mokslinės humanitarinių ir socialinių mokslų sričių e. knygos. Čia galima rasti ir atsisiųsti įvairių meno sričių knygas.
Online Books Page
Laisvos prieigos grožinės ir mokslinės literatūros el. knygų duomenų bazė. Galima atlikti knygų paiešką pagal įvairius kriterijus.
Laisvos prieigos grožinės ir mokslinės literatūros el. knygų duomenų bazė. Galima atlikti knygų paiešką pagal įvairius kriterijus.
OpenEdition Books
Šioje duomenų bazėje pateikiamos humanitarinių ir socialinių mokslų bibliotekos el. knygų, kurių dauguma yra atvirosios prieigos leidiniai. Čia galima rasti el. knygų meno temomis (dailės, muzikos, architektūros, scenos meno, kino klausimais).
Šioje duomenų bazėje pateikiamos humanitarinių ir socialinių mokslų bibliotekos el. knygų, kurių dauguma yra atvirosios prieigos leidiniai. Čia galima rasti el. knygų meno temomis (dailės, muzikos, architektūros, scenos meno, kino klausimais).
Project Gutenberg
Projektas, skirtas knygoms skaitmeninti ir pateikti jas visiems interneto vartotojams.
Projektas, skirtas knygoms skaitmeninti ir pateikti jas visiems interneto vartotojams.
ScienceDirect E-Books
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Taylor & Francis eBooks
Routledge leidyklos el. knygos socialinių ir humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Routledge leidyklos el. knygos socialinių ir humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Wiley Online eBooks
Tai el. knygų duomenų bazė, finansų, vadybos, inžinerijos, fizikos, informatikos, chemijos ir kt. mokslo temomis. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Connected Papers
Paieškos sistema, kuri padeda tyrėjams ir mokslininkams atrasti jų sričiai aktualius ir svarbiausius mokslinius darbus. Šis įrankis sugeneruoja grafikus ir išanalizuoja daugiau nei 50 000 dokumentų, o atrenkami kelios dešimtys stipriausiais ryšiais su pateikta užklausa susietų mokslinių straipsnių.
Google Scholar
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kuri ieško, straipsnių, disertacijų, knygų, ir kt. leidinių, kuriuos išleido mokslinės leidyklos, profesionalų bendrijos, universitetai ir kiti mokslo institutai.
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kuri ieško, straipsnių, disertacijų, knygų, ir kt. leidinių, kuriuos išleido mokslinės leidyklos, profesionalų bendrijos, universitetai ir kiti mokslo institutai.
Virtuali elektroninio paveldo sistema e.paveldas
Virtuali elektroninio paveldo sistema (VEPS) yra milžiniškas skaitmeninis lobynas, kuriamas pagal Lietuvos kultūros paveldo skaitmeninimo, skaitmeninio turinio saugojimo ir prieigos strategiją. VEPS portalas visiems besidomintiems šiuo lobynu užtikrina greitą ir patogią prieigą prie tūkstančių meno kūrinių, knygų, laikraščių, rankraščių tekstų, žemėlapių, garso įrašų. Visa tai kartu sukuria unikalią, turtingą ir vaizdingą Lietuvos kultūros paveldo panoramą.
Virtuali elektroninio paveldo sistema (VEPS) yra milžiniškas skaitmeninis lobynas, kuriamas pagal Lietuvos kultūros paveldo skaitmeninimo, skaitmeninio turinio saugojimo ir prieigos strategiją. VEPS portalas visiems besidomintiems šiuo lobynu užtikrina greitą ir patogią prieigą prie tūkstančių meno kūrinių, knygų, laikraščių, rankraščių tekstų, žemėlapių, garso įrašų. Visa tai kartu sukuria unikalią, turtingą ir vaizdingą Lietuvos kultūros paveldo panoramą.
Academic Search Ultimate (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
Cambridge Journals Online
Ši duomenų bazė suteikia prieigą prie Cambridge University Press leidyklos mokslinių žurnalų įvairiomis temomis, kurios apima humanitarinių, socialinių, gamtos, medicinos mokslų kryptis.
Ši duomenų bazė suteikia prieigą prie Cambridge University Press leidyklos mokslinių žurnalų įvairiomis temomis, kurios apima humanitarinių, socialinių, gamtos, medicinos mokslų kryptis.
Cogprints
Šią duomenų bazę sudaro atviros prieigos moksliniai straipsniai biologijos, kompiuterijos, kalbotyros, medicinos, psichologijos, filosofijos temomis.
Šią duomenų bazę sudaro atviros prieigos moksliniai straipsniai biologijos, kompiuterijos, kalbotyros, medicinos, psichologijos, filosofijos temomis.
Communication & Mass Media Complete (EBSCO Publishing))
Tai duomenų bazė, kurioje rasite gausią socialinės komunikacijos ir žiniasklaidos bei kitų susijusių sričių žurnalų kolekciją. Temos: komunikacija, masinės informacijos priemonės, lingvistika, diskursas, retorika, sociolingvistika, komunikacijos teorija, kalba, logika, organizacinė komunikacija ir kitos glaudžiai susijusios mokslo sritys.
Tai duomenų bazė, kurioje rasite gausią socialinės komunikacijos ir žiniasklaidos bei kitų susijusių sričių žurnalų kolekciją. Temos: komunikacija, masinės informacijos priemonės, lingvistika, diskursas, retorika, sociolingvistika, komunikacijos teorija, kalba, logika, organizacinė komunikacija ir kitos glaudžiai susijusios mokslo sritys.
Kalbų studijos
Mokslo žurnalą „Kalbų studijos“ nuo 2001 metų leidžia Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetas. Leidinio tikslas – sutelkti mokslininkus, tiriančius įvairius lingvistinius, kalbų ir sociumo sąlyčio aspektus, svetimų kalbų mokymo(-si) problemas. Tai recenzuojamas mokslo žurnalas lyginamosios kalbotyros, kompiuterinės lingvistikos, sociolingvistikos, vertimo, kalbų kontaktų ir kitokio pobūdžio kalbų tyrinėjimams.
Mokslo žurnalą „Kalbų studijos“ nuo 2001 metų leidžia Kauno technologijos universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultetas. Leidinio tikslas – sutelkti mokslininkus, tiriančius įvairius lingvistinius, kalbų ir sociumo sąlyčio aspektus, svetimų kalbų mokymo(-si) problemas. Tai recenzuojamas mokslo žurnalas lyginamosios kalbotyros, kompiuterinės lingvistikos, sociolingvistikos, vertimo, kalbų kontaktų ir kitokio pobūdžio kalbų tyrinėjimams.
Lituanistikos paveldo informacinė sistema Aruodai
Aruodai – tai informacinė sistema, skirta lituanistikos paveldui kaupti. Aruoduose pristatomos penkios mokslo sritys – archeologija, etnologija, folkloristika, istorija ir kalbotyra. Šių mokslo sričių duomenys ir yra pateikiami Aruoduose. Juos sudaro pagrindinė saugykla, geografijos bankas, vaizdo ir garso archyvas, personalijų bankas, raktažodžių vardynas, terminų tezauras, lietuvių pasakojamosios tautosakos elektroninis katalogas, lietuvių dainuojamosios tautosakos elektroninis katalogas ir bibliografijos katalogas.
Aruodai – tai informacinė sistema, skirta lituanistikos paveldui kaupti. Aruoduose pristatomos penkios mokslo sritys – archeologija, etnologija, folkloristika, istorija ir kalbotyra. Šių mokslo sričių duomenys ir yra pateikiami Aruoduose. Juos sudaro pagrindinė saugykla, geografijos bankas, vaizdo ir garso archyvas, personalijų bankas, raktažodžių vardynas, terminų tezauras, lietuvių pasakojamosios tautosakos elektroninis katalogas, lietuvių dainuojamosios tautosakos elektroninis katalogas ir bibliografijos katalogas.
MasterFILE Premier (EBSCO Publishing)
Tai visatekstė daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami žurnalai, informaciniai leidiniai, populiarieji periodiniai leidiniai, biografijos.
Tai visatekstė daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami žurnalai, informaciniai leidiniai, populiarieji periodiniai leidiniai, biografijos.
Newspaper Source (EBSCO Publishing)
Šioje duomenų bazėje pateikiami straipsniai iš regioninių, nacionalinių JAV ir tarptautinių dienraščių, naujienų agentūrų, televizijos ir radijo naujienų stenogramos.
Šioje duomenų bazėje pateikiami straipsniai iš regioninių, nacionalinių JAV ir tarptautinių dienraščių, naujienų agentūrų, televizijos ir radijo naujienų stenogramos.
SAGE Journals Online
Tai SAGE Publications leidyklos moksliniai žurnalai socialinių, humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Tai SAGE Publications leidyklos moksliniai žurnalai socialinių, humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Science (archyvas)
Tai įvairių mokslo sričių viso teksto straipsnių archyvas. Pagrindiniame tinklapio puslapyje pasirinkite skiltį Archive, prieiga suteikiama prie žurnalų publikuotų 1880-1996 metais.
Tai įvairių mokslo sričių viso teksto straipsnių archyvas. Pagrindiniame tinklapio puslapyje pasirinkite skiltį Archive, prieiga suteikiama prie žurnalų publikuotų 1880-1996 metais.
SpringerLINK Journals
Tai mokslinių žurnalų leidžiamų Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų duomenų bazė įvairiomis temomis.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Springer LINK archyvo – žurnalų sąrašas.
Tai mokslinių žurnalų leidžiamų Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų duomenų bazė įvairiomis temomis.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Springer LINK archyvo – žurnalų sąrašas.
Target: International Journal of Translation Studies
Tai el. žurnalas, kuriame daugiausia dėmesio skiriama vertimo teorijos, istorijos, kultūros sociologijos tyrimams ir kt.
Tai el. žurnalas, kuriame daugiausia dėmesio skiriama vertimo teorijos, istorijos, kultūros sociologijos tyrimams ir kt.
Wiley Online Library
Tai Wiley leidyklos leidžiamų žurnalų duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Prieiga prie Wiley žurnalų archyvo iki 2013 m. 483 žurnalai bei SSH (Social Science and Humanities 370 žurnalų), STM (Science Technology Medicine 417 žurnalų) kolekcijos.
Tai Wiley leidyklos leidžiamų žurnalų duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Prieiga prie Wiley žurnalų archyvo iki 2013 m. 483 žurnalai bei SSH (Social Science and Humanities 370 žurnalų), STM (Science Technology Medicine 417 žurnalų) kolekcijos.
Žmogus ir žodis
„Žmogus ir žodis“ – periodinis mokslo darbų žurnalas, leidžiamas nuo 1999 m., kuriame skelbiami straipsniai, recenzuojami humanitarinių mokslų (filologijos) srities darbai. Žurnalo tikslas – skelbti humanitarinių ir socialinių mokslų sričių filologijos, filosofijos, edukologijos krypčių tarpdisciplininius mokslinius tyrimus, atliekamus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, siekiant suteikti įvairių akademinių bendruomenių mokslininkams galimybę dalyvauti atviroje tarptautinėje diskusijoje mokslo, visuomenės švietimo, kultūros klausimais.
„Žmogus ir žodis“ – periodinis mokslo darbų žurnalas, leidžiamas nuo 1999 m., kuriame skelbiami straipsniai, recenzuojami humanitarinių mokslų (filologijos) srities darbai. Žurnalo tikslas – skelbti humanitarinių ir socialinių mokslų sričių filologijos, filosofijos, edukologijos krypčių tarpdisciplininius mokslinius tyrimus, atliekamus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, siekiant suteikti įvairių akademinių bendruomenių mokslininkams galimybę dalyvauti atviroje tarptautinėje diskusijoje mokslo, visuomenės švietimo, kultūros klausimais.
Journal Citation Reports (Clarivate Analytics)
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Mendeley
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
OECD iLibrary
Tai ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)) duomenų bazė, kurioje sukaupta šios organizacijos išleista statistinė informacija, knygos bei periodiniai leidiniai pagrindinėmis socialinėmis-ekonominėmis temomis.
Tai ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)) duomenų bazė, kurioje sukaupta šios organizacijos išleista statistinė informacija, knygos bei periodiniai leidiniai pagrindinėmis socialinėmis-ekonominėmis temomis.
RefWorks
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
Scopus
Tai bibliografinė duomenų bazė, skirta mokslo produkcijos kaupimui ir analizei, pateikianti globalią visų mokslo sričių tyrimų apžvalgą bei leidžianti analizuoti ir vizualizuoti mokslinės produkcijos kokybę ir poveikį.
Tai bibliografinė duomenų bazė, skirta mokslo produkcijos kaupimui ir analizei, pateikianti globalią visų mokslo sričių tyrimų apžvalgą bei leidžianti analizuoti ir vizualizuoti mokslinės produkcijos kokybę ir poveikį.
Web of Science Core Collection (Clarivate Analytics)
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Vida Daškuvienė
Dalyko bibliotekininkė
Tel: +370 37 300654