Directory of Open access Books (DOAB)
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
Lietuvos studijų baigiamųjų darbų ir disertacijų duomenų bazė (ETD)
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
The networked digital library of theses and dissertations (NDLTD)
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Eurovoc
Daugiakalbis tezauras, skirtas Europos Bendrijos institucijų dokumentų informacijai apdoroti.
Daugiakalbis tezauras, skirtas Europos Bendrijos institucijų dokumentų informacijai apdoroti.
AccessEngineering
Šioje duomenų bazėje galima rasti knygas, mokomąją medžiagą ir naujienas elektronikos, mechanikos, statybų, aplinkos inžinerijos, energetikos, pramonės, verslo bei komunikacijų srityse, kurios papildytos skaičiuoklėmis, interaktyviais grafiniais vaizdais bei vaizdo medžiaga. Plačiau.
Šioje duomenų bazėje galima rasti knygas, mokomąją medžiagą ir naujienas elektronikos, mechanikos, statybų, aplinkos inžinerijos, energetikos, pramonės, verslo bei komunikacijų srityse, kurios papildytos skaičiuoklėmis, interaktyviais grafiniais vaizdais bei vaizdo medžiaga. Plačiau.
Project Gutenberg
Projektas, skirtas knygoms skaitmeninti ir pateikti jas visiems interneto vartotojams.
Projektas, skirtas knygoms skaitmeninti ir pateikti jas visiems interneto vartotojams.
REHVA vadovai
REHVA vadovai (Europos šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo asociacijų federacija). Tikslas yra pagerinti sveikatos, komforto ir energijos vartojimo efektyvumą visuose pastatuose ir bendruomenėse, palengvina keitimąsi žiniomis, remia ES politiką ir plėtrą nacionaliniu lygmeniu. Biblioteka įsigijusi 8 REHVA vadovus:
- Chilled beam application guidebook,
- Indoor climate and productivity in offices,
- Computational fluid dynamics in ventilation design,
- Solar shading,
- Mixing ventilation,
- Displacement ventilation,
- Fire safety in buildings,
- Energy efficiency in historic buildings.
Dėl prieigos prie vadovų prašome kreiptis į bibliotekos darbuotoją.
ScienceDirect E-Books
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
SpringerLINK E-Books
Prieiga prie dviejų el. knygų kolekcijų išleistų 2005 m., 2006 m., 2007 m.: Chemijos ir Medžiagų mokslo (Chemistry and Materials Science) ir Inžinerijos (Engineering). Prenumeruojamų el. knygų sąrašas. Taip pat Springer el. knygas galima rasti ir per bibliotekos katalogą.
Prieiga prie dviejų el. knygų kolekcijų išleistų 2005 m., 2006 m., 2007 m.: Chemijos ir Medžiagų mokslo (Chemistry and Materials Science) ir Inžinerijos (Engineering). Prenumeruojamų el. knygų sąrašas. Taip pat Springer el. knygas galima rasti ir per bibliotekos katalogą.
Wiley Online eBooks
Tai el. knygų duomenų bazė, finansų, vadybos, inžinerijos, fizikos, informatikos, chemijos ir kt. mokslo temomis. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
BASE
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.
Connected Papers
Paieškos sistema, kuri padeda tyrėjams ir mokslininkams atrasti jų sričiai aktualius ir svarbiausius mokslinius darbus. Šis įrankis sugeneruoja grafikus ir išanalizuoja daugiau nei 50 000 dokumentų, o atrenkami kelios dešimtys stipriausiais ryšiais su pateikta užklausa susietų mokslinių straipsnių.
Dimensions
Tai duomenų bazė, kur vienoje platformoje galima rasti išsamų susietųjų duomenų rinkinį - nuo dotacijų, publikacijų, duomenų rinkinių ir klinikinių tyrimų iki patentų ir politikos dokumentų.
Tai duomenų bazė, kur vienoje platformoje galima rasti išsamų susietųjų duomenų rinkinį - nuo dotacijų, publikacijų, duomenų rinkinių ir klinikinių tyrimų iki patentų ir politikos dokumentų.
Google Scholar
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kuri ieško, straipsnių, disertacijų, knygų, ir kt. leidinių, kuriuos išleido mokslinės leidyklos, profesionalų bendrijos, universitetai ir kiti mokslo institutai.
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kuri ieško, straipsnių, disertacijų, knygų, ir kt. leidinių, kuriuos išleido mokslinės leidyklos, profesionalų bendrijos, universitetai ir kiti mokslo institutai.
Lietuvos Respublikoje įsigaliojusių Europos patentų duomenų bazė
Elektroninėje Europos patentų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie Europos patentus, kuriems Lietuvos Respublika yra nurodytoji arba išplėtimo valstybė.
Elektroninėje Europos patentų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie Europos patentus, kuriems Lietuvos Respublika yra nurodytoji arba išplėtimo valstybė.
Lietuvos Respublikos patentų duomenų bazė
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie paskelbtas patentines paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus. Duomenų bazėje yra patento paraiškų aprašymai nuo 2011 m. ir visi pagal Patentų įstatymą išduotų patentų aprašymai PDF formatu.
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie paskelbtas patentines paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus. Duomenų bazėje yra patento paraiškų aprašymai nuo 2011 m. ir visi pagal Patentų įstatymą išduotų patentų aprašymai PDF formatu.
Academic Search Ultimate (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
Digital Commons Network
Tai viso teksto mokslinių žurnalų straipsnių, knygų skyrių, disertacijų, konferencijų pranešimų duomenų bazė šiose mokslų kryptyse: architektūros, meno, verslo, švietimo, inžinerijos, teisės, sveikatos ir kt.
Tai viso teksto mokslinių žurnalų straipsnių, knygų skyrių, disertacijų, konferencijų pranešimų duomenų bazė šiose mokslų kryptyse: architektūros, meno, verslo, švietimo, inžinerijos, teisės, sveikatos ir kt.
GreenFILE (EBSCO Publishing)
Tai bibliografinė duomenų bazė, apimanti aplinkos apsaugą, pasaulinį klimato atšilimą, užterštumą, alternatyvius energijos šaltinius ir kt. temas.
Tai bibliografinė duomenų bazė, apimanti aplinkos apsaugą, pasaulinį klimato atšilimą, užterštumą, alternatyvius energijos šaltinius ir kt. temas.
IOPscience
Tai duomenų bazė, kurioje talpinama Institute of Physics (IOP) leidyklos leidžiami moksliniai žurnalai fizikos ir fizinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. IOP Publishing Archive Collection 1874–1999 archyvo žurnalų sąrašas.
Tai duomenų bazė, kurioje talpinama Institute of Physics (IOP) leidyklos leidžiami moksliniai žurnalai fizikos ir fizinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. IOP Publishing Archive Collection 1874–1999 archyvo žurnalų sąrašas.
Journal of Structural Engineering
Tai Amerikos statybos inžinierių sąjungos (angl. American Society of Civil Engineering) leidžiamas recenzuojamas žurnalas, statybinės konstrukcijos, projektavimas, konstrukcinės medžiagos ir kt. temomis.
Tai Amerikos statybos inžinierių sąjungos (angl. American Society of Civil Engineering) leidžiamas recenzuojamas žurnalas, statybinės konstrukcijos, projektavimas, konstrukcinės medžiagos ir kt. temomis.
JSTOR
Tai duomenų bazė, kurioje galite rasti akademinius žurnalus iš įvairių humanitarinių ir socialinių mokslų (ekonomika, istorija, politika, sociologija, archeologija, geografija, menai, muzika ir kt.).
Tai duomenų bazė, kurioje galite rasti akademinius žurnalus iš įvairių humanitarinių ir socialinių mokslų (ekonomika, istorija, politika, sociologija, archeologija, geografija, menai, muzika ir kt.).
Nature
Tarpdisciplininis mokslinis žurnalas, turintis labai aukštą cituojamumo rodiklį. Temos: fiziniai ir technologijos mokslai (nuo 2006 m. iki dabar).
Tarpdisciplininis mokslinis žurnalas, turintis labai aukštą cituojamumo rodiklį. Temos: fiziniai ir technologijos mokslai (nuo 2006 m. iki dabar).
Passport
Internetinė verslo informacijos duomenų bazė, teikianti informaciją apie įvairias pramonės šakas, šalis ir vartotojus. Temos: statistika pagal šalis, informacija apie kompanijas, demografinės prognozės, rinkų dydžiai ir jų tyrimai ir kt.
Internetinė verslo informacijos duomenų bazė, teikianti informaciją apie įvairias pramonės šakas, šalis ir vartotojus. Temos: statistika pagal šalis, informacija apie kompanijas, demografinės prognozės, rinkų dydžiai ir jų tyrimai ir kt.
Science (archyvas)
Tai įvairių mokslo sričių viso teksto straipsnių archyvas. Pagrindiniame tinklapio puslapyje pasirinkite skiltį Archive, prieiga suteikiama prie žurnalų publikuotų 1880-1996 metais.
Tai įvairių mokslo sričių viso teksto straipsnių archyvas. Pagrindiniame tinklapio puslapyje pasirinkite skiltį Archive, prieiga suteikiama prie žurnalų publikuotų 1880-1996 metais.
ScienceDirect Journals
Tai visateksčių mokslinių žurnalų kolekcija, apimanti teorines ir taikomąsias disciplinas fizinių ir inžinerijos mokslų srityje.
Tai visateksčių mokslinių žurnalų kolekcija, apimanti teorines ir taikomąsias disciplinas fizinių ir inžinerijos mokslų srityje.
SpringerLINK Journals
Tai mokslinių žurnalų leidžiamų Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų duomenų bazė įvairiomis temomis.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Springer LINK archyvo – žurnalų sąrašas.
Tai mokslinių žurnalų leidžiamų Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų duomenų bazė įvairiomis temomis.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Springer LINK archyvo – žurnalų sąrašas.
Taylor & Francis
Tai Taylor & Francis leidyklų grupės leidžiami moksliniai žurnalai įvairiomis temomis. Prieiga nuo 1997 metų iki dabar. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Tai Taylor & Francis leidyklų grupės leidžiami moksliniai žurnalai įvairiomis temomis. Prieiga nuo 1997 metų iki dabar. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Essential Science Indicators (Clarivate Analytics)
Šioje duomenų bazėje galima rasti informaciją apie aukščiausiai cituojamus mokslininkus, institucijas, šalis, žurnalus, straipsnius. Taip pat pateikiama citavimo analizė pagal mokslo kryptis, metus, straipsnius, citavimus ir kt.
Šioje duomenų bazėje galima rasti informaciją apie aukščiausiai cituojamus mokslininkus, institucijas, šalis, žurnalus, straipsnius. Taip pat pateikiama citavimo analizė pagal mokslo kryptis, metus, straipsnius, citavimus ir kt.
Journal Citation Reports (Clarivate Analytics)
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Mendeley
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
RefWorks
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
Scopus
Tai bibliografinė duomenų bazė, skirta mokslo produkcijos kaupimui ir analizei, pateikianti globalią visų mokslo sričių tyrimų apžvalgą bei leidžianti analizuoti ir vizualizuoti mokslinės produkcijos kokybę ir poveikį.
Tai bibliografinė duomenų bazė, skirta mokslo produkcijos kaupimui ir analizei, pateikianti globalią visų mokslo sričių tyrimų apžvalgą bei leidžianti analizuoti ir vizualizuoti mokslinės produkcijos kokybę ir poveikį.
Web of Science Core Collection (Clarivate Analytics)
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Rimanta Kerbelienė
Grupės vadovė
Tel: +370 37 300777