Directory of Open access Books (DOAB)
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
eBook Open Access Collection (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje talpinamos el. knygos, sukurtos bendradarbiaujant su universitetų spauda ir atvirosios prieigos leidėjais.
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje talpinamos el. knygos, sukurtos bendradarbiaujant su universitetų spauda ir atvirosios prieigos leidėjais.
IMF eLIBRARY
Laisva prieiga prie Tarptautinio valiutos fondo bibliotekos (angl. IMF- International Monetary Fund) – archyvo, kuriame kaupiami ir saugomi moksliniai tyrimai ir duomenys (publikacijos, ataskaitos, dokumentai). Temos: verslas, ekonomika, švietimas, teisė, medicina, gamtos, politikos, socialiniai, technologijos mokslai.
Laisva prieiga prie Tarptautinio valiutos fondo bibliotekos (angl. IMF- International Monetary Fund) – archyvo, kuriame kaupiami ir saugomi moksliniai tyrimai ir duomenys (publikacijos, ataskaitos, dokumentai). Temos: verslas, ekonomika, švietimas, teisė, medicina, gamtos, politikos, socialiniai, technologijos mokslai.
ROAR (Registry of Open Access Repositories)
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kurioje galima atlikti talpyklų ir jų turinio paiešką, peržiūrėti talpyklas pagal šalis, talpyklų tipus ar naudojamą programinę įrangą, yra grafinio duomenų atvaizdavimo galimybė.
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kurioje galima atlikti talpyklų ir jų turinio paiešką, peržiūrėti talpyklas pagal šalis, talpyklų tipus ar naudojamą programinę įrangą, yra grafinio duomenų atvaizdavimo galimybė.
Lietuvos studijų baigiamųjų darbų ir disertacijų duomenų bazė (ETD)
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
The networked digital library of theses and dissertations (NDLTD)
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
eBook Academic Collection (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė el. knygų duomenų bazė. Kolekciją sudaro leidiniai tokių leidyklų kaip Oxford University Press, Harvard University Press, Elsevier, Taylor & Francis, Sage ir kt.
Tai daugiatemė el. knygų duomenų bazė. Kolekciją sudaro leidiniai tokių leidyklų kaip Oxford University Press, Harvard University Press, Elsevier, Taylor & Francis, Sage ir kt.
eBook Collection (EBSCO Publishing)
Tai el. knygų duomenų bazė, kuria KTU bendruomenės nariai gali naudotis visomis el. knygomis iš eBook Academic Subscription Collection, EBSCO eBook Open Access Collection ir MasterFile Reference eBook Collection.
Tai el. knygų duomenų bazė, kuria KTU bendruomenės nariai gali naudotis visomis el. knygomis iš eBook Academic Subscription Collection, EBSCO eBook Open Access Collection ir MasterFile Reference eBook Collection.
MasterFILE Reference eBook Collection (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė duomenų bazė suteikianti prieigą prie el. knygų.
Tai daugiatemė duomenų bazė suteikianti prieigą prie el. knygų.
MRU e. knygos
MRU leidžiamos elektroninės knygos. Visos portale esančios elektroninės knygos yra laisvai prieinamos visiems skaitytojams.
MRU leidžiamos elektroninės knygos. Visos portale esančios elektroninės knygos yra laisvai prieinamos visiems skaitytojams.
OAPEN Library
Pateikiamos laisvai prieinamos mokslinės humanitarinių ir socialinių mokslų sričių e. knygos. Čia galima rasti ir atsisiųsti įvairių meno sričių knygas.
Pateikiamos laisvai prieinamos mokslinės humanitarinių ir socialinių mokslų sričių e. knygos. Čia galima rasti ir atsisiųsti įvairių meno sričių knygas.
ProQuest Ebook Central
Tai el. knygų duomenų bazė (anksčiau vadinosi Academic Complete), technologijų, fizinių, biomedicinos, socialinių ir humanitarinių mokslų sričių temomis.
Tai el. knygų duomenų bazė (anksčiau vadinosi Academic Complete), technologijų, fizinių, biomedicinos, socialinių ir humanitarinių mokslų sričių temomis.
ScienceDirect E-Books
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
SpringerLINK E-Books
Šioje duomenų bazėje turima prieiga prie Business & Management, Economics & Finance, Chemistry & Materials Science, Computer Science, Engineering knygų kolekcijų. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Nuolatinė prieiga prie dviejų knygų kolekcijų Chemistry & Material Science Library ir Engineering Library, išleistų 2005–2007 metais. Šios el. knygos yra prieinamos ir bibliotekos kataloge.
Šioje duomenų bazėje turima prieiga prie Business & Management, Economics & Finance, Chemistry & Materials Science, Computer Science, Engineering knygų kolekcijų. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Nuolatinė prieiga prie dviejų knygų kolekcijų Chemistry & Material Science Library ir Engineering Library, išleistų 2005–2007 metais. Šios el. knygos yra prieinamos ir bibliotekos kataloge.
Taylor & Francis eBooks
Routledge leidyklos el. knygos socialinių ir humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Routledge leidyklos el. knygos socialinių ir humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
VILNIUS TECH el. knygos
Tai VILNIUS TECH leidyklos „Technika“ el. knygų įvairiomis temomis. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Tai VILNIUS TECH leidyklos „Technika“ el. knygų įvairiomis temomis. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Wiley Online eBooks
Tai el. knygų duomenų bazė, finansų, vadybos, inžinerijos, fizikos, informatikos, chemijos ir kt. mokslo temomis. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Connected Papers
Paieškos sistema, kuri padeda tyrėjams ir mokslininkams atrasti jų sričiai aktualius ir svarbiausius mokslinius darbus. Šis įrankis sugeneruoja grafikus ir išanalizuoja daugiau nei 50 000 dokumentų, o atrenkami kelios dešimtys stipriausiais ryšiais su pateikta užklausa susietų mokslinių straipsnių.
Lietuvos Respublikoje įsigaliojusių Europos patentų duomenų bazė
Elektroninėje Europos patentų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie Europos patentus, kuriems Lietuvos Respublika yra nurodytoji arba išplėtimo valstybė.
Elektroninėje Europos patentų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie Europos patentus, kuriems Lietuvos Respublika yra nurodytoji arba išplėtimo valstybė.
Lietuvos Respublikos patentų duomenų bazė
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie paskelbtas patentines paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus. Duomenų bazėje yra patento paraiškų aprašymai nuo 2011 m. ir visi pagal Patentų įstatymą išduotų patentų aprašymai PDF formatu.
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie paskelbtas patentines paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus. Duomenų bazėje yra patento paraiškų aprašymai nuo 2011 m. ir visi pagal Patentų įstatymą išduotų patentų aprašymai PDF formatu.
Academic Search Ultimate (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
Bepress Legal Repository
Atviroji prieiga prie teisinių institucijų ir universitetų įvairių publikacijų, darbo dokumentų ir konferencijų pranešimų teisės, verslo, edukologijos, inžinerijos, fizinių, socialinių mokslų tematikomis.
Atviroji prieiga prie teisinių institucijų ir universitetų įvairių publikacijų, darbo dokumentų ir konferencijų pranešimų teisės, verslo, edukologijos, inžinerijos, fizinių, socialinių mokslų tematikomis.
Business Source Ultimate (EBSCO Publishing)
Tai verslo duomenų bazė, teikianti prieigą prie viso teksto mokslinių žurnalų, knygų, monografijų, konferencijų medžiagos, įvairių ataskaitų, įmonių profilių ir kt. Temos: rinkodara, vadyba, finansai, ekonomika ir kt.
Tai verslo duomenų bazė, teikianti prieigą prie viso teksto mokslinių žurnalų, knygų, monografijų, konferencijų medžiagos, įvairių ataskaitų, įmonių profilių ir kt. Temos: rinkodara, vadyba, finansai, ekonomika ir kt.
Cambridge Journals Online
Ši duomenų bazė suteikia prieigą prie Cambridge University Press leidyklos mokslinių žurnalų įvairiomis temomis, kurios apima humanitarinių, socialinių, gamtos, medicinos mokslų kryptis.
Ši duomenų bazė suteikia prieigą prie Cambridge University Press leidyklos mokslinių žurnalų įvairiomis temomis, kurios apima humanitarinių, socialinių, gamtos, medicinos mokslų kryptis.
Emerald Premier eJournals Collection
Šioje duomenų bazėje pateikiami socialinių ir technologinių mokslų visateksčiai žurnalai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Emerald Backfiles archyvo žurnalų sąrašas.
Šioje duomenų bazėje pateikiami socialinių ir technologinių mokslų visateksčiai žurnalai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Emerald Backfiles archyvo žurnalų sąrašas.
MasterFILE Premier (EBSCO Publishing)
Tai visatekstė daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami žurnalai, informaciniai leidiniai, populiarieji periodiniai leidiniai, biografijos.
Tai visatekstė daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami žurnalai, informaciniai leidiniai, populiarieji periodiniai leidiniai, biografijos.
Newspaper Source (EBSCO Publishing)
Šioje duomenų bazėje pateikiami straipsniai iš regioninių, nacionalinių JAV ir tarptautinių dienraščių, naujienų agentūrų, televizijos ir radijo naujienų stenogramos.
Šioje duomenų bazėje pateikiami straipsniai iš regioninių, nacionalinių JAV ir tarptautinių dienraščių, naujienų agentūrų, televizijos ir radijo naujienų stenogramos.
Passport
Verslo informacijos duomenų bazė, teikianti statistinius duomenis, ataskaitas ir prognozes apie įvairias pramonės šakas, šalis ir vartotojus. Išsamiau apie Passport.
Verslo informacijos duomenų bazė, teikianti statistinius duomenis, ataskaitas ir prognozes apie įvairias pramonės šakas, šalis ir vartotojus. Išsamiau apie Passport.
Regional Business News (EBSCO Publising)
Verslo žurnalai, laikraščiai ir naujienos iš Jungtinių Valstijų regionų ir kt.
Verslo žurnalai, laikraščiai ir naujienos iš Jungtinių Valstijų regionų ir kt.
SAGE Journals Online
Tai SAGE Publications leidyklos moksliniai žurnalai socialinių, humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Tai SAGE Publications leidyklos moksliniai žurnalai socialinių, humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Science (archyvas)
Tai įvairių mokslo sričių viso teksto straipsnių archyvas. Pagrindiniame tinklapio puslapyje pasirinkite skiltį Archive, prieiga suteikiama prie žurnalų publikuotų 1880-1996 metais.
Tai įvairių mokslo sričių viso teksto straipsnių archyvas. Pagrindiniame tinklapio puslapyje pasirinkite skiltį Archive, prieiga suteikiama prie žurnalų publikuotų 1880-1996 metais.
ScienceDirect Journals
Tai visateksčių mokslinių žurnalų kolekcija, apimanti teorines ir taikomąsias disciplinas fizinių ir inžinerijos mokslų srityje.
Tai visateksčių mokslinių žurnalų kolekcija, apimanti teorines ir taikomąsias disciplinas fizinių ir inžinerijos mokslų srityje.
SpringerLINK Journals
Tai mokslinių žurnalų leidžiamų Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų duomenų bazė įvairiomis temomis.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Springer LINK archyvo – žurnalų sąrašas.
Tai mokslinių žurnalų leidžiamų Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų duomenų bazė įvairiomis temomis.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Springer LINK archyvo – žurnalų sąrašas.
Taylor & Francis
Tai Taylor & Francis leidyklų grupės leidžiami moksliniai žurnalai įvairiomis temomis. Prieiga nuo 1997 metų iki dabar. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Tai Taylor & Francis leidyklų grupės leidžiami moksliniai žurnalai įvairiomis temomis. Prieiga nuo 1997 metų iki dabar. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
The Economist
Elektroninis ekonomikos, finansų, verslo, technologijų srities žurnalas. Prieiga suteikiama Socialinių ir humanitarinių mokslų bibliotekoje.
Elektroninis ekonomikos, finansų, verslo, technologijų srities žurnalas. Prieiga suteikiama Socialinių ir humanitarinių mokslų bibliotekoje.
Wiley Online Library
Tai Wiley leidyklos leidžiamų žurnalų duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Prieiga prie Wiley žurnalų archyvo iki 2013 m. 483 žurnalai bei SSH (Social Science and Humanities 370 žurnalų), STM (Science Technology Medicine 417 žurnalų) kolekcijos.
Tai Wiley leidyklos leidžiamų žurnalų duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Prieiga prie Wiley žurnalų archyvo iki 2013 m. 483 žurnalai bei SSH (Social Science and Humanities 370 žurnalų), STM (Science Technology Medicine 417 žurnalų) kolekcijos.
Clarivate Analytics
Tai bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Tai bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Essential Science Indicators (Clarivate Analytics)
Šioje duomenų bazėje galima rasti informaciją apie aukščiausiai cituojamus mokslininkus, institucijas, šalis, žurnalus, straipsnius. Taip pat pateikiama citavimo analizė pagal mokslo kryptis, metus, straipsnius, citavimus ir kt.
Šioje duomenų bazėje galima rasti informaciją apie aukščiausiai cituojamus mokslininkus, institucijas, šalis, žurnalus, straipsnius. Taip pat pateikiama citavimo analizė pagal mokslo kryptis, metus, straipsnius, citavimus ir kt.
InCites
Mokslo vertinimo ir analizės įrankis, pateikiantis Web of Science indeksuojamų publikacijų citavimo duomenis bei jų statistiką, kurią galima analizuoti organizaciniu, regioniniu, individualiu bei žurnalo lygmeniu. InCites sudaro Journal Citation Reports ir Essential Science Indicators duomenų bazės.
Journal Citation Reports (Clarivate Analytics)
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Mendeley
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
OECD iLibrary
Tai ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)) duomenų bazė, kurioje sukaupta šios organizacijos išleista statistinė informacija, knygos bei periodiniai leidiniai pagrindinėmis socialinėmis-ekonominėmis temomis.
Tai ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)) duomenų bazė, kurioje sukaupta šios organizacijos išleista statistinė informacija, knygos bei periodiniai leidiniai pagrindinėmis socialinėmis-ekonominėmis temomis.
RefWorks
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
Scopus
Tai bibliografinė duomenų bazė, skirta mokslo produkcijos kaupimui ir analizei, pateikianti globalią visų mokslo sričių tyrimų apžvalgą bei leidžianti analizuoti ir vizualizuoti mokslinės produkcijos kokybę ir poveikį.
Tai bibliografinė duomenų bazė, skirta mokslo produkcijos kaupimui ir analizei, pateikianti globalią visų mokslo sričių tyrimų apžvalgą bei leidžianti analizuoti ir vizualizuoti mokslinės produkcijos kokybę ir poveikį.
Web of Science Core Collection (Clarivate Analytics)
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Auksė Patackienė
Dalyko bibliotekininkė
Tel: +370 37 300654