Directory of Open access Books (DOAB)
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
Directory of Open Access Repositories (OpenDOAR)
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kuri registruoja ir teikia informaciją apie pasaulyje egzistuojančias talpyklas. Rodyklėje galima atlikti talpyklų arba jų turinio paiešką. Yra paieškos galimybė pagal mokslo sritis.
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kuri registruoja ir teikia informaciją apie pasaulyje egzistuojančias talpyklas. Rodyklėje galima atlikti talpyklų arba jų turinio paiešką. Yra paieškos galimybė pagal mokslo sritis.
ROAR (Registry of Open Access Repositories)
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kurioje galima atlikti talpyklų ir jų turinio paiešką, peržiūrėti talpyklas pagal šalis, talpyklų tipus ar naudojamą programinę įrangą, yra grafinio duomenų atvaizdavimo galimybė.
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kurioje galima atlikti talpyklų ir jų turinio paiešką, peržiūrėti talpyklas pagal šalis, talpyklų tipus ar naudojamą programinę įrangą, yra grafinio duomenų atvaizdavimo galimybė.
Lietuvos studijų baigiamųjų darbų ir disertacijų duomenų bazė (ETD)
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
The networked digital library of theses and dissertations (NDLTD)
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Politechnikos žodynas
Žodynuose išsamiai pateikta šiuolaikinė fizinių mokslų ir technikos terminija.
Žodynuose išsamiai pateikta šiuolaikinė fizinių mokslų ir technikos terminija.
AccessEngineering
Šioje duomenų bazėje galima rasti knygas, mokomąją medžiagą ir naujienas elektronikos, mechanikos, statybų, aplinkos inžinerijos, energetikos, pramonės, verslo bei komunikacijų srityse, kurios papildytos skaičiuoklėmis, interaktyviais grafiniais vaizdais bei vaizdo medžiaga. Plačiau.
Šioje duomenų bazėje galima rasti knygas, mokomąją medžiagą ir naujienas elektronikos, mechanikos, statybų, aplinkos inžinerijos, energetikos, pramonės, verslo bei komunikacijų srityse, kurios papildytos skaičiuoklėmis, interaktyviais grafiniais vaizdais bei vaizdo medžiaga. Plačiau.
Morgan And Claypool Sythesis Ebooks Collection 8
Tai duomenų bazė, kurioje rasite el. knygų automatikos, kompiuterių mokslo, komunikacijų, dirbtinio intelekto, duomenų valdymo ir kitomis temomis. El. knygų paieška galima IEEE Xplore duomenų bazėje. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Tai duomenų bazė, kurioje rasite el. knygų automatikos, kompiuterių mokslo, komunikacijų, dirbtinio intelekto, duomenų valdymo ir kitomis temomis. El. knygų paieška galima IEEE Xplore duomenų bazėje. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
ProQuest Ebook Central
Tai el. knygų duomenų bazė (anksčiau vadinosi Academic Complete), technologijų, fizinių, biomedicinos, socialinių ir humanitarinių mokslų sričių temomis.
Tai el. knygų duomenų bazė (anksčiau vadinosi Academic Complete), technologijų, fizinių, biomedicinos, socialinių ir humanitarinių mokslų sričių temomis.
ScienceDirect E-Books
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
SPIE Digital Library
Tai el. knygų, žurnalų, konferencijų pranešimų duomenų bazė, įvairiomis temomis: astronomijos, fotonikos, biomedicininės optikos, komunikacijos ir informacinių technologijų, gynybos bei saugumo, energetikos, lazerių, šviesos šaltinių bei apšvietimo, litografijos bei mikroelektronikos, metrologijos, nanotechnologijų, optikos, nuotolinio stebėjimo, sensorių. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Tai el. knygų, žurnalų, konferencijų pranešimų duomenų bazė, įvairiomis temomis: astronomijos, fotonikos, biomedicininės optikos, komunikacijos ir informacinių technologijų, gynybos bei saugumo, energetikos, lazerių, šviesos šaltinių bei apšvietimo, litografijos bei mikroelektronikos, metrologijos, nanotechnologijų, optikos, nuotolinio stebėjimo, sensorių. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
SpringerLINK E-Books
Šioje duomenų bazėje turima prieiga prie Business & Management, Economics & Finance, Chemistry & Materials Science, Computer Science, Engineering knygų kolekcijų. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Nuolatinė prieiga prie dviejų knygų kolekcijų Chemistry & Material Science Library ir Engineering Library, išleistų 2005–2007 metais. Šios el. knygos yra prieinamos ir bibliotekos kataloge.
Šioje duomenų bazėje turima prieiga prie Business & Management, Economics & Finance, Chemistry & Materials Science, Computer Science, Engineering knygų kolekcijų. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Nuolatinė prieiga prie dviejų knygų kolekcijų Chemistry & Material Science Library ir Engineering Library, išleistų 2005–2007 metais. Šios el. knygos yra prieinamos ir bibliotekos kataloge.
Wiley Online eBooks
Tai el. knygų duomenų bazė, finansų, vadybos, inžinerijos, fizikos, informatikos, chemijos ir kt. mokslo temomis. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Connected Papers
Paieškos sistema, kuri padeda tyrėjams ir mokslininkams atrasti jų sričiai aktualius ir svarbiausius mokslinius darbus. Šis įrankis sugeneruoja grafikus ir išanalizuoja daugiau nei 50 000 dokumentų, o atrenkami kelios dešimtys stipriausiais ryšiais su pateikta užklausa susietų mokslinių straipsnių.
Lietuvos Respublikoje įsigaliojusių Europos patentų duomenų bazė
Elektroninėje Europos patentų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie Europos patentus, kuriems Lietuvos Respublika yra nurodytoji arba išplėtimo valstybė.
Elektroninėje Europos patentų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie Europos patentus, kuriems Lietuvos Respublika yra nurodytoji arba išplėtimo valstybė.
Lietuvos Respublikos patentų duomenų bazė
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie paskelbtas patentines paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus. Duomenų bazėje yra patento paraiškų aprašymai nuo 2011 m. ir visi pagal Patentų įstatymą išduotų patentų aprašymai PDF formatu.
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie paskelbtas patentines paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus. Duomenų bazėje yra patento paraiškų aprašymai nuo 2011 m. ir visi pagal Patentų įstatymą išduotų patentų aprašymai PDF formatu.
Academic Search Ultimate (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
Bepress Legal Repository
Atviroji prieiga prie teisinių institucijų ir universitetų įvairių publikacijų, darbo dokumentų ir konferencijų pranešimų teisės, verslo, edukologijos, inžinerijos, fizinių, socialinių mokslų tematikomis.
Atviroji prieiga prie teisinių institucijų ir universitetų įvairių publikacijų, darbo dokumentų ir konferencijų pranešimų teisės, verslo, edukologijos, inžinerijos, fizinių, socialinių mokslų tematikomis.
Digital Commons Network
Tai viso teksto mokslinių žurnalų straipsnių, knygų skyrių, disertacijų, konferencijų pranešimų duomenų bazė šiose mokslų kryptyse: architektūros, meno, verslo, švietimo, inžinerijos, teisės, sveikatos ir kt.
Tai viso teksto mokslinių žurnalų straipsnių, knygų skyrių, disertacijų, konferencijų pranešimų duomenų bazė šiose mokslų kryptyse: architektūros, meno, verslo, švietimo, inžinerijos, teisės, sveikatos ir kt.
Emerald Premier eJournals Collection
Šioje duomenų bazėje pateikiami socialinių ir technologinių mokslų visateksčiai žurnalai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Emerald Backfiles archyvo žurnalų sąrašas.
Šioje duomenų bazėje pateikiami socialinių ir technologinių mokslų visateksčiai žurnalai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Emerald Backfiles archyvo žurnalų sąrašas.
IEEE Xplore
Tai duomenų bazė, kurioje rasite Elektros ir elektronikos inžinierių instituto (angl. Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE)) ir Elektros inžinierių instituto (angl. Institution of Electrical Engineers (IEE)) leidžiamus žurnalus, konferencijų medžiagą, standartus ir kt.
Tai duomenų bazė, kurioje rasite Elektros ir elektronikos inžinierių instituto (angl. Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE)) ir Elektros inžinierių instituto (angl. Institution of Electrical Engineers (IEE)) leidžiamus žurnalus, konferencijų medžiagą, standartus ir kt.
Infoscience
Šioje duomenų bazėje galima rasti inžinerijos, gamtos ir technologijų mokslų sričių straipsnius, konferencijų pranešimus, el. knygas.
Šioje duomenų bazėje galima rasti inžinerijos, gamtos ir technologijų mokslų sričių straipsnius, konferencijų pranešimus, el. knygas.
IOPscience
Tai duomenų bazė, kurioje talpinama Institute of Physics (IOP) leidyklos leidžiami moksliniai žurnalai fizikos ir fizinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. IOP Publishing Archive Collection 1874–1999 archyvo žurnalų sąrašas.
Tai duomenų bazė, kurioje talpinama Institute of Physics (IOP) leidyklos leidžiami moksliniai žurnalai fizikos ir fizinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. IOP Publishing Archive Collection 1874–1999 archyvo žurnalų sąrašas.
MEDLINE (EBSCO Publishing)
Tai bibliografinė duomenų bazė su nuorodomis į visateksčius dokumentus apie mediciną, sveikatos apsaugos sistemą.
Tai bibliografinė duomenų bazė su nuorodomis į visateksčius dokumentus apie mediciną, sveikatos apsaugos sistemą.
Nature
Tai duomenų bazė aukštai vertinamų, savaitinių žurnalų fizinių ir technologijos mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Tai duomenų bazė aukštai vertinamų, savaitinių žurnalų fizinių ir technologijos mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect Journals
Tai visateksčių mokslinių žurnalų kolekcija, apimanti teorines ir taikomąsias disciplinas fizinių ir inžinerijos mokslų srityje.
Tai visateksčių mokslinių žurnalų kolekcija, apimanti teorines ir taikomąsias disciplinas fizinių ir inžinerijos mokslų srityje.
SpringerLINK Journals
Tai mokslinių žurnalų leidžiamų Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų duomenų bazė įvairiomis temomis.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Springer LINK archyvo – žurnalų sąrašas.
Tai mokslinių žurnalų leidžiamų Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų duomenų bazė įvairiomis temomis.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Springer LINK archyvo – žurnalų sąrašas.
Taylor & Francis
Tai Taylor & Francis leidyklų grupės leidžiami moksliniai žurnalai įvairiomis temomis. Prieiga nuo 1997 metų iki dabar. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Tai Taylor & Francis leidyklų grupės leidžiami moksliniai žurnalai įvairiomis temomis. Prieiga nuo 1997 metų iki dabar. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Clarivate Analytics
Tai bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Tai bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Essential Science Indicators (Clarivate Analytics)
Šioje duomenų bazėje galima rasti informaciją apie aukščiausiai cituojamus mokslininkus, institucijas, šalis, žurnalus, straipsnius. Taip pat pateikiama citavimo analizė pagal mokslo kryptis, metus, straipsnius, citavimus ir kt.
Šioje duomenų bazėje galima rasti informaciją apie aukščiausiai cituojamus mokslininkus, institucijas, šalis, žurnalus, straipsnius. Taip pat pateikiama citavimo analizė pagal mokslo kryptis, metus, straipsnius, citavimus ir kt.
Journal Citation Reports (Clarivate Analytics)
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Mendeley
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
RefWorks
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
Web of Science Core Collection (Clarivate Analytics)
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Rimantė Vizbarienė
Dalyko bibliotekininkė
Tel: +370 37 353817