BASE
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.
BioMed Central
Atvirosios prieigos medicinos, biologijos, biomedicinos inžinerijos, biotechnologijų ir kitų giminingų sričių moksliniai žurnalai.
Atvirosios prieigos medicinos, biologijos, biomedicinos inžinerijos, biotechnologijų ir kitų giminingų sričių moksliniai žurnalai.
Directory of Open access Books (DOAB)
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
Directory of Open Access Repositories (OpenDOAR)
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kuri registruoja ir teikia informaciją apie pasaulyje egzistuojančias talpyklas. Rodyklėje galima atlikti talpyklų arba jų turinio paiešką. Yra paieškos galimybė pagal mokslo sritis.
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kuri registruoja ir teikia informaciją apie pasaulyje egzistuojančias talpyklas. Rodyklėje galima atlikti talpyklų arba jų turinio paiešką. Yra paieškos galimybė pagal mokslo sritis.
PLoS Public Library of Science
Teikia atvirąją prieigą prie biomedicinos žurnalų, kuriuose galima rasti biotechnologijos sričiai svarbios informacijos.
Teikia atvirąją prieigą prie biomedicinos žurnalų, kuriuose galima rasti biotechnologijos sričiai svarbios informacijos.
ROAR (Registry of Open Access Repositories)
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kurioje galima atlikti talpyklų ir jų turinio paiešką, peržiūrėti talpyklas pagal šalis, talpyklų tipus ar naudojamą programinę įrangą, yra grafinio duomenų atvaizdavimo galimybė.
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kurioje galima atlikti talpyklų ir jų turinio paiešką, peržiūrėti talpyklas pagal šalis, talpyklų tipus ar naudojamą programinę įrangą, yra grafinio duomenų atvaizdavimo galimybė.
Lietuvos studijų baigiamųjų darbų ir disertacijų duomenų bazė (ETD)
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
The networked digital library of theses and dissertations (NDLTD)
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
SciFinder-n
Tai chemijos mokslo duomenų bazė, kurioje pateikiama informacija apie medžiagas, įskaitant jų chemines struktūras, reakcijas, cheminius pavadinimus, savybes, komercinį prieinamumą ir reglamentavimą, patentus (PatentPak), mokslinius metodus (MethodsNow), retrosintezės planavimo funkciją SciFinder-n Synthesis Planning ir kt.
Tai chemijos mokslo duomenų bazė, kurioje pateikiama informacija apie medžiagas, įskaitant jų chemines struktūras, reakcijas, cheminius pavadinimus, savybes, komercinį prieinamumą ir reglamentavimą, patentus (PatentPak), mokslinius metodus (MethodsNow), retrosintezės planavimo funkciją SciFinder-n Synthesis Planning ir kt.
Politechnikos žodynas
Žodynuose išsamiai pateikta šiuolaikinė fizinių mokslų ir technikos terminija.
Žodynuose išsamiai pateikta šiuolaikinė fizinių mokslų ir technikos terminija.
AccessEngineering
Šioje duomenų bazėje galima rasti knygas, mokomąją medžiagą ir naujienas elektronikos, mechanikos, statybų, aplinkos inžinerijos, energetikos, pramonės, verslo bei komunikacijų srityse, kurios papildytos skaičiuoklėmis, interaktyviais grafiniais vaizdais bei vaizdo medžiaga. Plačiau.
Šioje duomenų bazėje galima rasti knygas, mokomąją medžiagą ir naujienas elektronikos, mechanikos, statybų, aplinkos inžinerijos, energetikos, pramonės, verslo bei komunikacijų srityse, kurios papildytos skaičiuoklėmis, interaktyviais grafiniais vaizdais bei vaizdo medžiaga. Plačiau.
MRU e. knygos
MRU leidžiamos elektroninės knygos. Visos portale esančios elektroninės knygos yra laisvai prieinamos visiems skaitytojams.
MRU leidžiamos elektroninės knygos. Visos portale esančios elektroninės knygos yra laisvai prieinamos visiems skaitytojams.
ScienceDirect E-Books
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
VILNIUS TECH el. knygos
Tai VILNIUS TECH leidyklos „Technika“ el. knygų įvairiomis temomis. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Tai VILNIUS TECH leidyklos „Technika“ el. knygų įvairiomis temomis. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Wiley Online eBooks
Tai el. knygų duomenų bazė, finansų, vadybos, inžinerijos, fizikos, informatikos, chemijos ir kt. mokslo temomis. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
Open Access Button
Svetainėje galima įvesti straipsnio pavadinimą, URL, DOI ar kitą informaciją ir ieškoti nemokamų atvirosios prieigos straipsnių. Taip pat OA mygtukas siūlo įskiepį į „Chrome“ ir „Firefox“ naršykles. Įdiegus įskiepį į naršyklę, jis automatiškai ieškos atvirosios prieigos straipsnio. Kai nerandama atvirosios prieigos straipsnio, OA mygtuko pagalba galima tiesiogiai susisiekti su autoriumi ir paprašyti autoriaus nemokamai pasidalinti straipsniu.
Svetainėje galima įvesti straipsnio pavadinimą, URL, DOI ar kitą informaciją ir ieškoti nemokamų atvirosios prieigos straipsnių. Taip pat OA mygtukas siūlo įskiepį į „Chrome“ ir „Firefox“ naršykles. Įdiegus įskiepį į naršyklę, jis automatiškai ieškos atvirosios prieigos straipsnio. Kai nerandama atvirosios prieigos straipsnio, OA mygtuko pagalba galima tiesiogiai susisiekti su autoriumi ir paprašyti autoriaus nemokamai pasidalinti straipsniu.
Connected Papers
Paieškos sistema, kuri padeda tyrėjams ir mokslininkams atrasti jų sričiai aktualius ir svarbiausius mokslinius darbus. Šis įrankis sugeneruoja grafikus ir išanalizuoja daugiau nei 50 000 dokumentų, o atrenkami kelios dešimtys stipriausiais ryšiais su pateikta užklausa susietų mokslinių straipsnių.
Lietuvos Respublikoje įsigaliojusių Europos patentų duomenų bazė
Elektroninėje Europos patentų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie Europos patentus, kuriems Lietuvos Respublika yra nurodytoji arba išplėtimo valstybė.
Elektroninėje Europos patentų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie Europos patentus, kuriems Lietuvos Respublika yra nurodytoji arba išplėtimo valstybė.
Lietuvos Respublikos patentų duomenų bazė
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie paskelbtas patentines paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus. Duomenų bazėje yra patento paraiškų aprašymai nuo 2011 m. ir visi pagal Patentų įstatymą išduotų patentų aprašymai PDF formatu.
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie paskelbtas patentines paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus. Duomenų bazėje yra patento paraiškų aprašymai nuo 2011 m. ir visi pagal Patentų įstatymą išduotų patentų aprašymai PDF formatu.
Academic Search Ultimate (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
Academic Search Ultimate (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
ACS (American Chemistry Society) Publication
Šioje duomenų bazėje suteikiama prieiga prie recenzuojamų mokslinių žurnalų, leidžiamų American Chemical Society leidyklos ir siejamų su chemijos bei kt. fizinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Šioje duomenų bazėje suteikiama prieiga prie recenzuojamų mokslinių žurnalų, leidžiamų American Chemical Society leidyklos ir siejamų su chemijos bei kt. fizinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
AHFS Consumer Medication Information (EBSCO Publishing)
Amerikos farmacininkų draugijos (angl. American Society of Health-System Pharmacists) leidžiama duomenų bazė, skirta susipažinti su vaistais, jų vartojimu, saugumu ir kt. Joje pateikiama medikamentų ir natūralių produktų informaciniai lapeliai.
Amerikos farmacininkų draugijos (angl. American Society of Health-System Pharmacists) leidžiama duomenų bazė, skirta susipažinti su vaistais, jų vartojimu, saugumu ir kt. Joje pateikiama medikamentų ir natūralių produktų informaciniai lapeliai.
AIP (American Institute of Physics)
Moksliniai žurnalai leidžiami Amerikos fizikos instituto leidyklos (angl. American Institute of Physics). Šios duomenų bazės pagrindinės temos yra susijusios su fiziniais mokslais. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Moksliniai žurnalai leidžiami Amerikos fizikos instituto leidyklos (angl. American Institute of Physics). Šios duomenų bazės pagrindinės temos yra susijusios su fiziniais mokslais. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Bepress Legal Repository
Atviroji prieiga prie teisinių institucijų ir universitetų įvairių publikacijų, darbo dokumentų ir konferencijų pranešimų teisės, verslo, edukologijos, inžinerijos, fizinių, socialinių mokslų tematikomis.
Atviroji prieiga prie teisinių institucijų ir universitetų įvairių publikacijų, darbo dokumentų ir konferencijų pranešimų teisės, verslo, edukologijos, inžinerijos, fizinių, socialinių mokslų tematikomis.
IOPscience
Tai duomenų bazė, kurioje talpinama Institute of Physics (IOP) leidyklos leidžiami moksliniai žurnalai fizikos ir fizinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. IOP Publishing Archive Collection 1874–1999 archyvo žurnalų sąrašas.
Tai duomenų bazė, kurioje talpinama Institute of Physics (IOP) leidyklos leidžiami moksliniai žurnalai fizikos ir fizinių mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. IOP Publishing Archive Collection 1874–1999 archyvo žurnalų sąrašas.
RSC Gold excluding Archive
Ši duomenų bazė prie Royal Society of Chemistry leidžiamų recenzuojamų žurnalų. Duomenų bazė apima chemijos bei giminingus mokslus, tokius kaip biologija, biofizika, energetika, aplinkos inžinerija, medžiagų, fizikos ir kt.
Ši duomenų bazė prie Royal Society of Chemistry leidžiamų recenzuojamų žurnalų. Duomenų bazė apima chemijos bei giminingus mokslus, tokius kaip biologija, biofizika, energetika, aplinkos inžinerija, medžiagų, fizikos ir kt.
ScienceDirect Journals
Tai visateksčių mokslinių žurnalų kolekcija, apimanti teorines ir taikomąsias disciplinas fizinių ir inžinerijos mokslų srityje.
Tai visateksčių mokslinių žurnalų kolekcija, apimanti teorines ir taikomąsias disciplinas fizinių ir inžinerijos mokslų srityje.
Wiley Online Library
Tai Wiley leidyklos leidžiamų žurnalų duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Prieiga prie Wiley žurnalų archyvo iki 2013 m. 483 žurnalai bei SSH (Social Science and Humanities 370 žurnalų), STM (Science Technology Medicine 417 žurnalų) kolekcijos.
Tai Wiley leidyklos leidžiamų žurnalų duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Prieiga prie Wiley žurnalų archyvo iki 2013 m. 483 žurnalai bei SSH (Social Science and Humanities 370 žurnalų), STM (Science Technology Medicine 417 žurnalų) kolekcijos.
World fertilizer magazine
Tai trąšų sektoriaus techninės ir analitinės informacijos el. žurnalas. Prieiga suteikiama Cheminės technologijos fakulteto bibliotekoje.
Tai trąšų sektoriaus techninės ir analitinės informacijos el. žurnalas. Prieiga suteikiama Cheminės technologijos fakulteto bibliotekoje.
Clarivate Analytics
Tai bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Tai bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Essential Science Indicators (Clarivate Analytics)
Šioje duomenų bazėje galima rasti informaciją apie aukščiausiai cituojamus mokslininkus, institucijas, šalis, žurnalus, straipsnius. Taip pat pateikiama citavimo analizė pagal mokslo kryptis, metus, straipsnius, citavimus ir kt.
Šioje duomenų bazėje galima rasti informaciją apie aukščiausiai cituojamus mokslininkus, institucijas, šalis, žurnalus, straipsnius. Taip pat pateikiama citavimo analizė pagal mokslo kryptis, metus, straipsnius, citavimus ir kt.
InCites
Mokslo vertinimo ir analizės įrankis, pateikiantis Web of Science indeksuojamų publikacijų citavimo duomenis bei jų statistiką, kurią galima analizuoti organizaciniu, regioniniu, individualiu bei žurnalo lygmeniu. InCites sudaro Journal Citation Reports ir Essential Science Indicators duomenų bazės.
Journal Citation Reports (Clarivate Analytics)
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Mendeley
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
Reaxys
Chemijos mokslų duomenų bazė, teikianti informaciją apie daugybe cheminių struktūrų, reakcijų ir savybių.
Chemijos mokslų duomenų bazė, teikianti informaciją apie daugybe cheminių struktūrų, reakcijų ir savybių.
RefWorks
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
Scopus
Tai bibliografinė duomenų bazė, skirta mokslo produkcijos kaupimui ir analizei, pateikianti globalią visų mokslo sričių tyrimų apžvalgą bei leidžianti analizuoti ir vizualizuoti mokslinės produkcijos kokybę ir poveikį.
Tai bibliografinė duomenų bazė, skirta mokslo produkcijos kaupimui ir analizei, pateikianti globalią visų mokslo sričių tyrimų apžvalgą bei leidžianti analizuoti ir vizualizuoti mokslinės produkcijos kokybę ir poveikį.
Web of Science Core Collection (Clarivate Analytics)
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Vida Stašiūnaitė
Dalyko bibliotekininkė
Tel: +370 37 300199