Directory of Open access Books (DOAB)
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Atvirosios prieigos el. knygos. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos.
Lietuvos studijų baigiamųjų darbų ir disertacijų duomenų bazė (ETD)
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
OpenDissertations (EBSCO Publishing)
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
Nuolat pildoma atvirosios prieigos disertacijų duomenų bazė, kurioje pateikiamos disertacijos nuo XX a. pradžios iki šių dienų, iš viso pasaulio universitetų.
The networked digital library of theses and dissertations (NDLTD)
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.
Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų duomenų archyvas (LiDA)
Kaupia, organizuoja ir teikia prieigą mokslininkams prie Lietuvos empirinių duomenų masyvų, bendradarbiauja su analogiškomis institucijomis Europoje ir pasaulyje.
Kaupia, organizuoja ir teikia prieigą mokslininkams prie Lietuvos empirinių duomenų masyvų, bendradarbiauja su analogiškomis institucijomis Europoje ir pasaulyje.
Eurovoc
Daugiakalbis tezauras, skirtas Europos Bendrijos institucijų dokumentų informacijai apdoroti.
Daugiakalbis tezauras, skirtas Europos Bendrijos institucijų dokumentų informacijai apdoroti.
Art & Architecture Complete (EBSCO Publishing)
Tai duomenų bazė, kurioje pateikiama viso teksto periodiniai leidiniai ir el. knygos, skirtos įvairių sričių mokslininkams, dizaineriams, studentams.
Tai duomenų bazė, kurioje pateikiama viso teksto periodiniai leidiniai ir el. knygos, skirtos įvairių sričių mokslininkams, dizaineriams, studentams.
eBook Academic Collection (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė el. knygų duomenų bazė. Kolekciją sudaro leidiniai tokių leidyklų kaip Oxford University Press, Harvard University Press, Elsevier, Taylor & Francis, Sage ir kt.
Tai daugiatemė el. knygų duomenų bazė. Kolekciją sudaro leidiniai tokių leidyklų kaip Oxford University Press, Harvard University Press, Elsevier, Taylor & Francis, Sage ir kt.
eBook Collection (EBSCO Publishing)
Tai el. knygų duomenų bazė, kuria KTU bendruomenės nariai gali naudotis visomis el. knygomis iš eBook Academic Subscription Collection, EBSCO eBook Open Access Collection ir MasterFile Reference eBook Collection.
Tai el. knygų duomenų bazė, kuria KTU bendruomenės nariai gali naudotis visomis el. knygomis iš eBook Academic Subscription Collection, EBSCO eBook Open Access Collection ir MasterFile Reference eBook Collection.
eBook Open Access Collection (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje talpinamos el. knygos, sukurtos bendradarbiaujant su universitetų spauda ir atvirosios prieigos leidėjais.
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje talpinamos el. knygos, sukurtos bendradarbiaujant su universitetų spauda ir atvirosios prieigos leidėjais.
MasterFILE Reference eBook Collection (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė duomenų bazė suteikianti prieigą prie el. knygų.
Tai daugiatemė duomenų bazė suteikianti prieigą prie el. knygų.
OAPEN Library
Pateikiamos laisvai prieinamos mokslinės humanitarinių ir socialinių mokslų sričių e. knygos. Čia galima rasti ir atsisiųsti įvairių meno sričių knygas.
Pateikiamos laisvai prieinamos mokslinės humanitarinių ir socialinių mokslų sričių e. knygos. Čia galima rasti ir atsisiųsti įvairių meno sričių knygas.
OpenEdition Books
Šioje duomenų bazėje pateikiamos humanitarinių ir socialinių mokslų bibliotekos el. knygų, kurių dauguma yra atvirosios prieigos leidiniai. Čia galima rasti el. knygų meno temomis (dailės, muzikos, architektūros, scenos meno, kino klausimais).
Šioje duomenų bazėje pateikiamos humanitarinių ir socialinių mokslų bibliotekos el. knygų, kurių dauguma yra atvirosios prieigos leidiniai. Čia galima rasti el. knygų meno temomis (dailės, muzikos, architektūros, scenos meno, kino klausimais).
Project Gutenberg
Projektas, skirtas knygoms skaitmeninti ir pateikti jas visiems interneto vartotojams.
Projektas, skirtas knygoms skaitmeninti ir pateikti jas visiems interneto vartotojams.
ScienceDirect E-Books
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Tai įvairių mokslo sričių Elsevier leidyklos el. knygos. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Taylor & Francis eBooks
Routledge leidyklos el. knygos socialinių ir humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Routledge leidyklos el. knygos socialinių ir humanitarinių mokslų temomis. Prenumeruojamų el. knygų sąrašas.
Wiley Online eBooks
Tai el. knygų duomenų bazė, finansų, vadybos, inžinerijos, fizikos, informatikos, chemijos ir kt. mokslo temomis. Prenumeruojamų knygų sąrašas.
BASE
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.
Viena didžiausių paieškos sistemų, atliekanti paiešką atvirosios prieigos moksliniuose ištekliuose.
Connected Papers
Paieškos sistema, kuri padeda tyrėjams ir mokslininkams atrasti jų sričiai aktualius ir svarbiausius mokslinius darbus. Šis įrankis sugeneruoja grafikus ir išanalizuoja daugiau nei 50 000 dokumentų, o atrenkami kelios dešimtys stipriausiais ryšiais su pateikta užklausa susietų mokslinių straipsnių.
Dimensions
Tai duomenų bazė, kur vienoje platformoje galima rasti išsamų susietųjų duomenų rinkinį - nuo dotacijų, publikacijų, duomenų rinkinių ir klinikinių tyrimų iki patentų ir politikos dokumentų.
Tai duomenų bazė, kur vienoje platformoje galima rasti išsamų susietųjų duomenų rinkinį - nuo dotacijų, publikacijų, duomenų rinkinių ir klinikinių tyrimų iki patentų ir politikos dokumentų.
Google Scholar
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kuri ieško, straipsnių, disertacijų, knygų, ir kt. leidinių, kuriuos išleido mokslinės leidyklos, profesionalų bendrijos, universitetai ir kiti mokslo institutai.
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kuri ieško, straipsnių, disertacijų, knygų, ir kt. leidinių, kuriuos išleido mokslinės leidyklos, profesionalų bendrijos, universitetai ir kiti mokslo institutai.
Virtuali elektroninio paveldo sistema e.paveldas
Virtuali elektroninio paveldo sistema (VEPS) yra milžiniškas skaitmeninis lobynas, kuriamas pagal Lietuvos kultūros paveldo skaitmeninimo, skaitmeninio turinio saugojimo ir prieigos strategiją. VEPS portalas visiems besidomintiems šiuo lobynu užtikrina greitą ir patogią prieigą prie tūkstančių meno kūrinių, knygų, laikraščių, rankraščių tekstų, žemėlapių, garso įrašų. Visa tai kartu sukuria unikalią, turtingą ir vaizdingą Lietuvos kultūros paveldo panoramą.
Virtuali elektroninio paveldo sistema (VEPS) yra milžiniškas skaitmeninis lobynas, kuriamas pagal Lietuvos kultūros paveldo skaitmeninimo, skaitmeninio turinio saugojimo ir prieigos strategiją. VEPS portalas visiems besidomintiems šiuo lobynu užtikrina greitą ir patogią prieigą prie tūkstančių meno kūrinių, knygų, laikraščių, rankraščių tekstų, žemėlapių, garso įrašų. Visa tai kartu sukuria unikalią, turtingą ir vaizdingą Lietuvos kultūros paveldo panoramą.
Academic Search Ultimate (EBSCO Publishing)
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
Tai daugiatemė duomenų bazė, kurioje pateikiami ištekliai iš astronomijos, antropologijos, biomedicinos, inžinerijos, sveikatos, teisės, raštingumo, matematikos, farmakologijos, moterų studijų, zoologijos ir kt. Prieiga prie viso teksto mokslinių žurnalų, ataskaitų, knygų, vaizdo įrašų ir pan.
Art & Architecture Complete (EBSCO Publishing)
Tai duomenų bazė, kurioje pateikiama viso teksto periodiniai leidiniai ir el. knygos, skirtos įvairių sričių mokslininkams, dizaineriams, studentams.
Tai duomenų bazė, kurioje pateikiama viso teksto periodiniai leidiniai ir el. knygos, skirtos įvairių sričių mokslininkams, dizaineriams, studentams.
Digital Commons Network
Tai viso teksto mokslinių žurnalų straipsnių, knygų skyrių, disertacijų, konferencijų pranešimų duomenų bazė šiose mokslų kryptyse: architektūros, meno, verslo, švietimo, inžinerijos, teisės, sveikatos ir kt.
Tai viso teksto mokslinių žurnalų straipsnių, knygų skyrių, disertacijų, konferencijų pranešimų duomenų bazė šiose mokslų kryptyse: architektūros, meno, verslo, švietimo, inžinerijos, teisės, sveikatos ir kt.
JSTOR
Tai duomenų bazė, kurioje galite rasti akademinius žurnalus iš įvairių humanitarinių ir socialinių mokslų (ekonomika, istorija, politika, sociologija, archeologija, geografija, menai, muzika ir kt.).
Tai duomenų bazė, kurioje galite rasti akademinius žurnalus iš įvairių humanitarinių ir socialinių mokslų (ekonomika, istorija, politika, sociologija, archeologija, geografija, menai, muzika ir kt.).
Nature
Tai duomenų bazė aukštai vertinamų, savaitinių žurnalų fizinių ir technologijos mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Tai duomenų bazė aukštai vertinamų, savaitinių žurnalų fizinių ir technologijos mokslų temomis. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
ScienceDirect Journals
Tai visateksčių mokslinių žurnalų kolekcija, apimanti teorines ir taikomąsias disciplinas fizinių ir inžinerijos mokslų srityje.
Tai visateksčių mokslinių žurnalų kolekcija, apimanti teorines ir taikomąsias disciplinas fizinių ir inžinerijos mokslų srityje.
SpringerLINK Journals
Tai mokslinių žurnalų leidžiamų Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų duomenų bazė įvairiomis temomis.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Springer LINK archyvo – žurnalų sąrašas.
Tai mokslinių žurnalų leidžiamų Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų duomenų bazė įvairiomis temomis.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Springer LINK archyvo – žurnalų sąrašas.
Taylor & Francis
Tai Taylor & Francis leidyklų grupės leidžiami moksliniai žurnalai įvairiomis temomis. Prieiga nuo 1997 metų iki dabar. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Tai Taylor & Francis leidyklų grupės leidžiami moksliniai žurnalai įvairiomis temomis. Prieiga nuo 1997 metų iki dabar. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Wiley Online Library
Tai Wiley leidyklos leidžiamų žurnalų duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Prieiga prie Wiley žurnalų archyvo iki 2013 m. 483 žurnalai bei SSH (Social Science and Humanities 370 žurnalų), STM (Science Technology Medicine 417 žurnalų) kolekcijos.
Tai Wiley leidyklos leidžiamų žurnalų duomenų bazė. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Prieiga prie Wiley žurnalų archyvo iki 2013 m. 483 žurnalai bei SSH (Social Science and Humanities 370 žurnalų), STM (Science Technology Medicine 417 žurnalų) kolekcijos.
Clarivate Analytics
Tai bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Tai bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys.
Journal Citation Reports (Clarivate Analytics)
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Duomenų bazė, kurioje pateikiami Web of Science Core Collection duomenų bazėse indeksuojamų fizinių, biomedicinos, žemės ūkio, technologijų ir socialinių mokslų krypčių žurnalų citavimo duomenys, leidžiantys nustatyti mokslinės produkcijos vertę.
Mendeley
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Taip pat yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje.
RefWorks
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
Bibliografinės informacijos tvarkymo įrankis. Naudojant jį galima išsaugoti informacijos šaltinių bibliografinius įrašus; juos rūšiuoti į katalogus pagal temas arba kitus požymius, redaguoti, atlikti įrašų paiešką; rengti literatūros sąrašus pagal įvairius citavimo stilius.
Rimanta Kerbelienė
Grupės vadovė
Tel: +370 37 300777