Nauji leidiniai bibliotekoje
Naujai gautų leidinių sąrašas bibliotekoje mechanikos inžinerijos tema: čia.
Sąrašas sudarytas 2016-10-19.
Šaltiniai

Atvirosios prieigos šaltiniai

Applied Technologies and Innovations VisatekstisLaisva prieiga
Atviros prieigos recenzuojamas taikomųjų technologijų ir inovacijų žurnalas.
Temos: fizika, chemija, biologija, inžinerija, elektronika, švietimas ir kt.
arXiv.org VisatekstisLaisva prieiga
Kornelio universiteto (JAV) bibliotekos kuriama ir plėtojama teminė talpykla. Čia teikiama prieiga prie fizikos ir astronomijos, matematikos ir kompiuterių mokslų bei kitų fizinių mokslų dokumentų.
BioMed Central VisatekstisLaisva prieiga
Atvirosios prieigos medicinos, biologijos, biomedicinos inžinerijos, biotechnologijų ir kitų giminingų sričių moksliniai žurnalai.
British Journal of Applied Science & Technology VisatekstisLaisva prieiga
Recenzuojamas, atviros prieigos tarptautinis daugiatemis žurnalas.
Temos: fizika, chemija, gamtos mokslai, geologija, inžinerija, bio ir nanotechnologijos, architektūra, verslas ir ekonomika ir kt.
Directory of Open Access Journals (DOAJ) VisatekstisLaisva prieiga
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos. Į katalogą įtraukta beveik 10 000 žurnalų, tarp jų 32 Lietuvos žurnalai.  
Directory of Open Access Repositories (OpenDOAR) VisatekstisLaisva prieiga
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kuri registruoja ir teikia informaciją apie pasaulyje egzistuojančias talpyklas. Rodyklėje galima atlikti talpyklų arba jų turinio paiešką. Yra paieškos galimybė pagal mokslo sritis.
DOAB: Directory of Open access Books VisatekstisLaisva prieiga
Atvirosios prieigos el. knygų katalogas, kuriame, 2014 m. gegužės mėn. duomenimis, prieinama 64 leidėjų beveik 2 000 atvirosios prieigos el. knygų. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.  
PLoS Public Library of Science VisatekstisLaisva prieiga
Teikia atvirąją prieigą prie biomedicinos žurnalų, kuriuose galima rasti biotechnologijos sričiai svarbios informacijos.
Registry of Open Access Repositories (ROAR) VisatekstisLaisva prieiga
Atvirosios prieigos talpyklų rodyklė, kurioje įregistruota per 3 600 talpyklų iš viso pasaulio. Galima atlikti talpyklų ir jų turinio paiešką, peržiūrėti talpyklas pagal šalis, talpyklų tipus ar naudojamą programinę įrangą, yra grafinio duomenų atvaizdavimo galimybė.

Disertacijos ir tezės

DART-Europe E-theses Portal VisatekstisLaisva prieiga
Europos elektroninių tezių ir disertacijų duomenų bazė, kurioje galima rasti beveik 0,5 mln. atvirosios prieigos darbų iš 559 universitetų, esančių 28 Europos šalyse. Galima paprasta paieška pagal reikšminius žodžius bei peržiūra pasirenkant universitetą, kolekciją, šalį, metus.
Lietuvos studijų baigiamųjų darbų ir disertacijų duomenų bazė (ETD) VisatekstisLaisva prieiga
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
The networked digital library of theses and dissertations (NDLTD) VisatekstisLaisva prieiga
Tai elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.

Enciklopedijos

Britannica Online VisatekstisLaisva prieiga Paveikslėliai Vaizdinė medžiaga Garsinė medžiaga
Enciklopedija.

Informaciniai leidiniai

Eurovoc Laisva prieiga
Daugiakalbis tezauras, skirtas Europos Bendrijos institucijų dokumentų informacijai apdoroti.
Google vertėjas Laisva prieiga
Vertyklė.
Politechnikos žodynas Visatekstis
Žodynuose išsamiai pateikta šiuolaikinė  fizinių mokslų ir technikos terminija.
Teksto vertimas Laisva prieiga
Vertyklė.

Interaktyvūs šaltiniai

Research GATE Laisva prieiga
Mokslininkų Socialinis tinklas.

Knygos

AccessEngineering Prenumeruojama Visatekstis Vaizdinė medžiaga Garsinė medžiaga
Knygos, mokomoji (curriculum map) ir interaktyvi medžiaga, skaičiuokliai, naujienos inžinerijos srityje.
Temos: fiziniai, technologijos, biomedicinos mokslai ir verslas.
Ebook Central Prenumeruojama
Daugiau negu 120 tūkst. technologijų, fizinių, biomedicinos, socialinių ir humanitarinių mokslų sričių elektroninių knygų.
eBooks on EBSCOhost Prenumeruojama Visatekstis
Duomenų bazėje yra visatekstės elektroninės knygos. Daugiatemė. Plačiau apie bazę.
 
Google Books Laisva prieiga
Elektroninių knygų paieškos sistema.
InTech VisatekstisLaisva prieiga
Technologijos, fizinių, medicinos ir kt. mokslų knygų leidykla.
KTU leidyklos "Technologija" e.knygos Prenumeruojama Visatekstis
Elektroninės knygos leidžiamos KTU leidyklos Technologija. 
Daugiatemė.
MRU e. knygos VisatekstisLaisva prieiga
MRU leidžiamos elektroninės knygos. Visos portale esančios elektroninės knygos yra laisvai prieinamos visiems skaitytojams.
Project Gutenberg VisatekstisLaisva prieiga
Projektas, skirtas knygoms skaitmeninti ir pateikti jas visiems interneto vartotojams. Projektas pradėtas vykdyti 1971 m. Yra daugiau nei 46 000 laisvai prieinamų e. knygų.
ScienceDirect E-Books Prenumeruojama Visatekstis
Elsevier leidyklos e. knygos.
SPIE Digital Library Laisva prieiga Paveikslėliai
Optikos, fotonikos, astronomijos srities duomenų bazė. Prieiga prie el. knygų, žurnalų, konferencijų pranešimų.
SpringerLINK E-Books Prenumeruojama Visatekstis Paveikslėliai
Prieiga prie dviejų e. knygų kolekcijų, išleistų 2005 m., 2006 m., 2007 m.: Chemijos ir Medžiagų mokslo (angl. Chemistry and Materials Science) ir Inžinerijos (angl. Engineering). Prenumeruojamų el. knygų sąrašas. Taip pat Springer el. knygas galima rasti ir bibliotekos kataloge.
VGTU el. knygos Visatekstis
Prieiga prie 150 VGTU leidyklos Technika el. knygų įvairiomis temomis.
Prenumeruojamų knygų sąrašas. 
Wiley Online eBooks Prenumeruojama Visatekstis

Prieiga prie 121 el. knygų finansų, vadybos, inžinerijos, fizikos, informatikos, chemijos ir kt. mokslo temų. Knygų paieška galima ir KTU bibliotekos el. kataloge.
Prenumeruojamų knygų sąrašas


Mokslo naujienos

Paieškos sistemos

Google Scholar VisatekstisLaisva prieiga
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kuri ieško, straipsnių, disertacijų, knygų, ir kt. leidinių, kuriuos išleido mokslinės leidyklos, profesionalų bendrijos, universitetai ir kiti mokslo institutai.

Patentai

Lietuvos Respublikoje įsigaliojusių Europos patentų duomenų bazė
Elektroninėje Europos patentų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie Europos patentus, kuriems Lietuvos Respublika yra nurodytoji arba išplėtimo valstybė.  
Lietuvos Respublikos patentų duomenų bazė
Elektroninėje išradimų duomenų bazėje pateikiami duomenys apie paskelbtas patentines paraiškas ir išduotus patentus bei duomenų ir teisinio statuso pakeitimus. Duomenų bazėje yra patento paraiškų aprašymai nuo 2011 m. ir visi pagal Patentų įstatymą išduotų patentų aprašymai PDF formatu. 
Lietuvos technikos bibliotekos patentų katalogas Laisva prieiga
Lietuvos technikos bibliotekoje esančių patentų paieška.

Standartai

Lietuvos standartizacijos departamento (LST) standartų katalogas Laisva prieiga
Lietuvos standartizacijos departamento (LST) standartų katalogas, prieinamas per KTU Virtualią biblioteką.
Lietuvos technikos bibliotekos standartų katalogas Laisva prieiga
Lietuvos technikos bibliotekoje standartų katalogas ir jų paieška.

Straipsniai

Academic Search Complete (EBSCO Publishing) Prenumeruojama Visatekstis
Daugiadalykė duomenų bazė. Joje pateikiama žurnalai, konferencijų medžiaga, monografijos ir kt. leidiniai.
American Institute of Physics Prenumeruojama Visatekstis
Moksliniai žurnalai leidžiami Amerikos fizikos instituto leidyklos (angl. American Institute of Physics).
Temos: fiziniai mokslai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
 
American Physical Society Prenumeruojama Visatekstis
Moksliniai žurnalai leidžiami Amerikos fizikos bendruomenės leidyklos (angl. American Physical Society).
Temos: fiziniai mokslai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
 
Annual Reviews Prenumeruojama Visatekstis
Moksliniai žurnalai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Prieiga iki 2013 m.
Emerald Engineering eJournals Collection Prenumeruojama Visatekstis
Inžinerijos mokslo viso teksto žurnalai. Temos: technologijos mokslai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
 
HighWire Press VisatekstisLaisva prieiga
Atvirosios prieigos duomenų bazė, kurioje yra  daugiau kaip 2 mln. viso teksto straipsnių.
IEEE Xplore Prenumeruojama Visatekstis
Elektros ir elektronikos inžinierių instituto (angl. Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE)) ir Elektros inžinierių instituto (angl. Institution of Electrical Engineers (IEE)) leidžiami žurnalaikonferencijų medžiagastandartai ir kt. leidiniai nuo 1988 m., ir pavieniai leidiniais nuo 1950 m.
Temos: elektrotechnika, elektronika, inžinerija, technologijos ir kt.
IOPscience Prenumeruojama Visatekstis
Moksliniai žurnalai leidžiami Fizikos instituto (angl. Institute of Physics (IOP)) leidyklos.
Temos: fizika ir kt. fiziniai mokslai.
JSTOR Prenumeruojama
Prieiga teikiama prie  2400 akademinių žurnalų daugiau kaip 60 mokslo temų.
MasterFILE Premier (EBSCO Publishing) Prenumeruojama Visatekstis Vaizdinė medžiaga Garsinė medžiaga
Publikacijos, informacinės knygos, biografijos, pirminiai dokumentų šaltiniai, vaizdų kolekcijos, žemėlapiai, šalių vėliavos ir kt.
Leidinių sąrašas pagal: abėcėlędalyką.
Daugiatemė.
Nature Prenumeruojama Visatekstis
Mokslinis žurnalas.
Temos: fiziniai ir technologijos mokslai.
RSC Gold excluding Archive Visatekstis
Prieiga prie 43 Royal Society of Chemistry leidžiamų recenzuojamų žurnalų. Duomenų bazė apima chemijos bei giminingus mokslus, tokius kaip biologija, biofizika, energetika, aplinkos inžinerija, medžiagų, fizikos ir kt.
SAGE IMechE Journal Collection Prenumeruojama Visatekstis
SAGE IMechE Journal Collection – visateksčių žurnalų kolekcija, apimanti mechanikos inžineriją. Kolekciją sudaro 18 mokslo žurnalų.
Science Online Prenumeruojama Visatekstis
Mokslinis žurnalas, kuriame yra pateikiama informacija įvairių mokslo sričių temomis. Čia rasite naujausias mokslo aktualijų naujienas, informaciją apie originalius mokslo tyrimus, atradimus, mokslininkų vertinimus ir komentarus. 
ScienceDirect Journals Prenumeruojama Visatekstis Paveikslėliai
Elsevier Science, Academic Press ir kitų mokslinių leidyklų žurnalų visateksčiai straipsniai. Prieiga virš 2000 viso teksto mokslinių žurnalų. Prenumeruojami žurnalai ir straipsniai pažymėti žaliu paveikslėliu. Kiti žurnalai leidžia susipažinti tik su bibliografine informacija ir santraukomis. Taip pat galima prieiga prie Handbooks in Operations Research and Management Science vadovo nuo 2003 m.
Daugiatemė.
SpringerLINK Journals Prenumeruojama Visatekstis
Moksliniai žurnalai leidžiami Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų. Prenumeruojamų viso teksto žurnalų sąrašas.
Daugiatemė.
Taylor & Francis Prenumeruojama Visatekstis
Moksliniai žurnalai leidžiami nuo 1997 m. Taylor & Francis Group leidyklų. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Daugiatemė.
Wiley Online Library Prenumeruojama Visatekstis Paveikslėliai
Prieiga iki 2013 m. prie Wiley leidyklos leidžiamų žurnalų (483 žurnalai) ir SSH (angl. Social Science and Humanities 370 žurnalų), STM (angl. Science Technology Medicine 417 žurnalų) kolekcijų.
Daugiatemė.

Kiti šaltiniai

EndNote Prenumeruojama
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa.
Essential Science Indicators (Thomson Reuters) Prenumeruojama
Šioje duomenų bazėje galima rasti informaciją apie aukščiausiai cituojamus mokslininkus, institucijas, šalis, žurnalus, straipsnius. Taip pat pateikiama citavimo analizė pagal mokslo kryptis, metus, straipsnius, citavimus ir kt.
Daugiau Thomson Reuters duomenų bazių.
InCites Prenumeruojama Prenumeruojama

Mokslo vertinimo ir analizės įrankis, pateikiantis Web of Science indeksuojamų publikacijų citavimo duomenis bei jų statistiką, kurią galima analizuoti organizaciniu, regioniniu, individualiu bei žurnalo lygmeniu. InCites sudaro Journal Citation Reports ir Essential Science Indicators duomenų bazės.

Prisijungimui prie InCites reikalinga asmeninė registracija. Tai galima padaryti iš Web of Science duomenų bazės (lango viršuje pasirinkite Sign In ir Register, užsiregistruokite ir susikurkite savo vartotojo vardą bei slaptažodį). Iš namų junkitės per VPN tinklą.


Journal Citation Reports (Thomson Reuters) Prenumeruojama
Citavimo duomenų bazė. Joje galima sužinoti dažniausiai cituojamus konkrečios mokslo kryties žurnalus, konkrečios mokslo kryptyje aukščiausią svorio koeficientą turinčius žurnalus, didžiausius mokslo krypties žurnalus ir kt.
Temos: fiziniai, technologijos ir socialiniai mokslai.
Daugiau Thomson Reuters duomenų bazių.
Mendeley Laisva prieiga
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Kartu tai yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje. Nemokama Mendeley versija leidžia saugoti iki 2 GB informacijos. 
RefWorks Prenumeruojama
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa.
Norint naudotis RefWorks programa, reikia:
  • užsiregistruoti (prisijungti adresu: http://www.refworks.com, pasirinkti Login -> Sign up for a New Account);
  • užsiregistravus į Jūsų el. paštą bus atsiųsti prisijungimo duomenys ir grupės kodas (angl. Group Code). Pastaba: jungiantis iš ne universiteto kompiuterių, grupės kodą galima sužinoti el. paštu: vilija.dzingiene@ktu.lt.
  • jungiantis iš KTU tinklo kompiuterių, reikia įvesti vartotojo vardą ir slaptažodį (Login Name ir Password).
  • jungiantis iš kitų kompiuterių, reikia įvesti grupės kodą, vartotojo vardą ir slaptažodį.
  • Word programoje įdiegti Write-N-Cite įrankius (Tools -> Write-N-Cite).

Scopus Prenumeruojama
Scopus – viena didžiausių bibliografinių duomenų bazių, skirtų mokslo produkcijos kaupimui ir analizei. Tai patogus įrankis, leidžiantis mokslininkui stebėti ir analizuoti mokslo produkciją, tapti matomu pasaulyje.
Web of Science Core Collection (Clarivate Analytics) Prenumeruojama
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami tik pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys. Web of Science Core Collection sudaro šios duomenų bazės: Science Citation Index Expanded®, Social Sciences Citation Index®, Arts Humanities Citation Index®, Conference Proceedings Citation Index®.
Dalyko bibliotekininkė
Picture: Elena Šermukšnienė

Elena Šermukšnienė
Grupės vadovė
Tel: 8 (37) 353 817

Piktogramų reikšmės

Prenumeruojama = Prenumeruojama
Visatekstis = Visatekstis
Laisva prieiga = Laisva prieiga

Paveikslėliai = Paveikslėliai
Vaizdinė medžiaga = Vaizdinė medžiaga
Garsinė medžiaga = Garsinė medžiaga