Šaltiniai

Atvirosios prieigos šaltiniai

Directory of Open Access Journals (DOAJ) VisatekstisLaisva prieiga
Kataloge pateikiamas atvirosios prieigos žurnalų sąrašas, kuriame įtraukti žurnalai užtikrina nemokamą prieigą prie viso teksto straipsnių, straipsnių kokybę kontroliuoja žurnalų redakcinės kolegijos. Į katalogą įtraukta beveik 10 000 žurnalų, tarp jų 32 Lietuvos žurnalai.  
DOAB: Directory of Open access Books VisatekstisLaisva prieiga
Atvirosios prieigos el. knygų katalogas, kuriame, 2014 m. gegužės mėn. duomenimis, prieinama 64 leidėjų beveik 2 000 atvirosios prieigos el. knygų. Knygos licencijuojamos kūrybinių bendrijų (angl. Creative Commons) licencijomis.  

Disertacijos ir tezės

DART-Europe E-theses Portal VisatekstisLaisva prieiga
Europos elektroninių tezių ir disertacijų duomenų bazė, kurioje galima rasti beveik 0,5 mln. atvirosios prieigos darbų iš 559 universitetų, esančių 28 Europos šalyse. Galima paprasta paieška pagal reikšminius žodžius bei peržiūra pasirenkant universitetą, kolekciją, šalį, metus.
Lietuvos mokslo tarybos Disertacijų gynimų duomenų bazė Laisva prieiga
Šioje duomenų bazėje yra įtraukiamos Lietuvoje nuo 2006 m. apgintos ir numatomos ginti disertacijos.
Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos katalogas Laisva prieiga
Lietuvoje apgintos disertacijos saugomos Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos rankraščių fonde. Ieškodami jų bibliotekos elektroniniame kataloge, paieškos langelyje Bet koks žodis įrašykite disertacija.
Lietuvos studijų baigiamųjų darbų ir disertacijų duomenų bazė (ETD) VisatekstisLaisva prieiga
Duomenų bazė, kurioje kaupiami bakalauro, magistro darbai, apginti Lietuvoje nuo 2003 m., ir disertacijos. Prieiga prie kai kurių darbų yra ribojama ar galima tik institucijos kompiuterių tinkle.
The networked digital library of theses and dissertations (NDLTD) VisatekstisLaisva prieiga
Tai elektroninių magistro darbų ir disertacijų duomenų bazė. Joje yra daugiau nei milijonas baigiamųjų darbų ir disertacijų įrašų.

Empiriniai duomenys

Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų duomenų archyvas (LiDA) VisatekstisLaisva prieiga
Kaupia, organizuoja ir teikia prieigą mokslininkams prie Lietuvos empirinių duomenų masyvų, bendradarbiauja su analogiškomis institucijomis Europoje ir pasaulyje.

Enciklopedijos

Britannica Online VisatekstisLaisva prieiga Paveikslėliai Vaizdinė medžiaga Garsinė medžiaga
Enciklopedija.
Encyclopedia Mythica VisatekstisLaisva prieiga Paveikslėliai Vaizdinė medžiaga Garsinė medžiaga
Enciklopedija.
The Internet Encyclopedia of Philosophy VisatekstisLaisva prieiga
Internetinė filosofijos enciklopedija (IEP) (ISSN 2161-0002) buvo įkurta 1995 metais kaip ne pelno siekianti organizacija, teiktianti atvirą prieigą prie mokslinės informacijos apie filosofijos temas.
The Routledge Encyclopedia of Philosophy Prenumeruojama Visatekstis
Filosofijos enciklopedijos Routledge Encyclopedia of Philosophy elektroninė versija. Vartotojams pateikiama daugiau kaip 25000 nuorodų į susijusius enciklopedijos straipsnius bei kitus elektroninius išteklius.

Informaciniai leidiniai

HASSET (Humanities and Social Science Electronic Thesaurus) Laisva prieiga
Daugiadalykis tezauras, kurį sukūrė Jungtinės Karalystės duomenų archyvas ir Esekso universitetas.
LiDA tezauras Laisva prieiga
LiDA dvikalbis (anglų-lietuvių) tezauras parengtas remiantis HASSET tezauru, kuris kuriamas ir tobulinamas Jungtinės Karalystės duomenų archyve (angl. UK Data Archive) Esekso universitete (ang. University of Essex). Jis apima daugelį humanitarinių ir socialinių mokslų sričių. Tezaure fiksuojami sinoniminiai, gimininiai (rūšiniai, asociaciniai)terminų santykiai, pateikiamos nuorodos į teiktinus terminus (deskriptorius), atitiktinius (nenaudojamus), siauresnius, platesnius bei susijusius terminus.
The International Who’s Who VisatekstisLaisva prieiga
Taylor & Francis biografijų duomenų bazėje skaitytojams pateikiama išsami informacija apie daugiau kaip 60000 talentingų įvairių profesijų vyrų ir moterų iš viso pasaulio.

Interaktyvūs šaltiniai

Academic blogs Laisva prieiga
Academic blogs - tai nuorodų į akademinių bendruomenių tinklaraščius portalas. Portale tinklaraščai pateikiami pagal temas: humanitarinių, socialinių ir kt. mokslų. Temų nuorodos pateikiamos abėcėle.
Humanities and Social Sciences Online H-net Laisva prieiga
H-net – portalas, kurio tikslas plėtoti interneto pedagoginį ir mokymosi potencialą, skatinti naudojantis naujomis technologijomis keistis akademinėmis idėjomis ir moksliniais šaltiniais. H-Net specializacija – menai, humanitariniai ir socialinių mokslai. Registruotieji nariai ir redaktoriai bendrauja elektroninio pašto grupių principu. H-net turi daugiau nei 100 000 registruotųjų narių iš daugiau nei 90 šalių.
Research GATE Laisva prieiga
Mokslininkų Socialinis tinklas.

Knygos

eBooks on EBSCOhost Prenumeruojama Visatekstis
Duomenų bazėje yra visatekstės elektroninės knygos. Daugiatemė. Plačiau apie bazę.
 
KTU leidyklos "Technologija" e.knygos Prenumeruojama Visatekstis
Elektroninės knygos leidžiamos KTU leidyklos Technologija. 
Daugiatemė.
MRU e. knygos VisatekstisLaisva prieiga
MRU leidžiamos elektroninės knygos. Visos portale esančios elektroninės knygos yra laisvai prieinamos visiems skaitytojams.
OAPEN Library VisatekstisLaisva prieiga
Pateikiamos laisvai prieinamos mokslinės humanitarinių ir socialinių mokslų sričių e. knygos. 2014 m. pradžioje bibliotekoje buvo 2 075 leidiniai, išleisti 55 leidėjų. Čia galima rasti ir atsisiųsti 73 įvairių meno sričių knygas.
Online Books Page VisatekstisLaisva prieiga
Suteikiama prieiga prie daugiau nei 2 mln. laisvos prieigos grožinės ir mokslinės literatūros e. knygų. Galima atlikti knygų paiešką pagal įvairius kriterijus.
OpenEdition Books VisatekstisLaisva prieiga
Humanitarinių ir socialinių mokslų biblioteka pateikia 38 leidėjų el. knygas, pusė iš jų yra atvirosios prieigos leidiniai. Čia rasite daugiau nei 140 el. knygų meno temomis (dailės, muzikos, architektūros, scenos meno, kino klausimais).
Project Gutenberg VisatekstisLaisva prieiga
Projektas, skirtas knygoms skaitmeninti ir pateikti jas visiems interneto vartotojams. Projektas pradėtas vykdyti 1971 m. Yra daugiau nei 46 000 laisvai prieinamų e. knygų.
ScienceDirect E-Books Prenumeruojama Visatekstis
Elsevier leidyklos e. knygos.
Taylor & Francis eBooks Prenumeruojama Visatekstis
94 elektroninės knygos leidžiamos Routledge leidyklos.
Temos: humanitariniai ir socialiniai mokslai.
Knygų sąrašas
Vartotojo vadovas (anglų kalba).

Mokslo naujienos

Paieškos sistemos

Google Scholar VisatekstisLaisva prieiga
Mokslinės informacijos paieškos sistema, kuri ieško, straipsnių, disertacijų, knygų, ir kt. leidinių, kuriuos išleido mokslinės leidyklos, profesionalų bendrijos, universitetai ir kiti mokslo institutai.
JURN Directory VisatekstisLaisva prieiga
Svetainėje galima atlikti paiešką pagal reikšminius žodžius (pvz. music AND dissertation) arba naršyti dalykų katalogą pagal meno sritis. Čia sukaupta straipsnių muzikologijos ir muzikos pedagogikos, klasikinės ir šiuolaikinės muzikos, populiariosios muzikos, roko, chorinės muzikos, vizualiųjų menų (meno istorijos, šiuolaikinio meno, fotografijos), teatro ir šokio meno, dizaino, architektūros ir kitomis temomis.

Skaitmeninės kolekcijos

Library of Congress Laisva prieiga Paveikslėliai
Viena didžiausių pasaulio bibliotekų, sukaupusi didelę informacijos šaltinių – knygų, nuotraukų, rankraščių, žemėlapių ir kt.- kolekciją. Ši biblioteka yra sudariusi išsamias humanitarinių mokslų tematikos skaitmenines kolekcijas http://www.loc.gov/library/libarch-digital.html, skirtas istorijai, kultūrai, dailei, fotografijai, folklorui ir kt.
Virtuali elektroninio paveldo sistema e.paveldas VisatekstisLaisva prieiga Paveikslėliai Vaizdinė medžiaga Garsinė medžiaga
Virtuali elektroninio paveldo sistema (VEPS) yra milžiniškas skaitmeninis lobynas, kuriamas pagal Lietuvos kultūros paveldo skaitmeninimo,  skaitmeninio turinio saugojimo ir prieigos strategiją.  VEPS portalas visiems besidomintiems šiuo lobynu užtikrina greitą ir patogią prieigą prie tūkstančių meno kūrinių, knygų, laikraščių, rankraščių tekstų, žemėlapių, garso įrašų. Visa tai kartu sukuria unikalią, turtingą ir vaizdingą Lietuvos kultūros paveldo panoramą.

Straipsniai

Academic Search Complete (EBSCO Publishing) Prenumeruojama Visatekstis
Daugiadalykė duomenų bazė. Joje pateikiama žurnalai, konferencijų medžiaga, monografijos ir kt. leidiniai.
Annual Reviews Prenumeruojama Visatekstis
Moksliniai žurnalai. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas. Prieiga iki 2013 m.
Athena: filosofijos studijos Visatekstis
Athena: filosofijos studijos yra tęstinis leidinys, kurį rengia Lietuvos kultūros tyrimų instituto Šiuolaikinės filosofijos skyrius. Leidinys, kurio pirmasis numeris pasirodė 2006 metais, buvo sumanytas kaip neformali platforma, kurioje būtų spausdinami aukštos kvalifikacijos tekstai, tyrinėjantys šiuolaikinės filosofijos kryptis bei idėjas.
Cambridge Journals Online Prenumeruojama Visatekstis
Moksliniai žurnalai leidžiami Cambridge University Press leidyklos.
Prieiga prie viso teksto straipsnių tik 2003 - 2006 m. 
Temos: humanitariniai, socialiniai, gamtos, medicinos ir kt. mokslai.
Filosofija. Sociologija Visatekstis
Periodinis mokslo žurnalas, leidžiamas nuo 1990 metų 4 kartus per metus.
Lituanistika Laisva prieiga
Lituanistikos duomenų bazę nuo 2006 metų rengia Lietuvos mokslo taryba bendradarbiaudama su Lietuvos mokslo institucijomis ir bibliotekomis. Duomenų bazėje pateikiami humanitarinių ir socialinių mokslų kūriniai, kurių tyrimo objektas – Lietuvos valstybės, visuomenės, kultūros, lietuvių tautos, kalbos raida ir dabartis.
Logos Visatekstis
Žurnalas skirtas visų filosofijos sričių (krypčių) moksliniams tyrimams. Publikuoja vertingiausių filosofinių tekstų vertimą į lietuvių kalbą. Taipogi, LOGOS yra spausdinami moksliniai straipsniai religijos, meno ir bendrąja kultūros tematika.            
MasterFILE Premier (EBSCO Publishing) Prenumeruojama Visatekstis Vaizdinė medžiaga Garsinė medžiaga
Publikacijos, informacinės knygos, biografijos, pirminiai dokumentų šaltiniai, vaizdų kolekcijos, žemėlapiai, šalių vėliavos ir kt.
Leidinių sąrašas pagal: abėcėlędalyką.
Daugiatemė.
Newspaper Source (EBSCO Publishing) Prenumeruojama Visatekstis
Laikraščiai, radijo naujienų transliacijos ir kt.
Leidinių sąrašas.
Oxford University Press Journals Prenumeruojama Visatekstis Paveikslėliai Vaizdinė medžiaga Garsinė medžiaga
Moksliniai žurnalai leidžiami Oxford University Press leidyklos.
Temos: biochemija, biologija, ekologija, komunikacija, kompiuterių ir inžinerijos mokslai, ekonomika ir verslas, teisė, matematika ir statistika, medicina, filosofija, politika, psichologija, sociologija, socialinis darbas ir kt.
Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Problemos Visatekstis
Leidinyje spausdinami originalūs moksliniai ir apžvalginiai straipsniai, gvildenantys įvairias filosofijos problemas.
SAGE Journals Online Prenumeruojama Visatekstis
Moksliniai žurnalai leidžiami SAGE Publications leidyklos. 
Temos: humanitariniai, socialiniai ir kt. mokslai.
Prenumeruojamų viso teksto žurnalų sąrašas.
.
ScienceDirect Journals Prenumeruojama Visatekstis Paveikslėliai
Elsevier Science, Academic Press ir kitų mokslinių leidyklų žurnalų visateksčiai straipsniai. Prieiga virš 2000 viso teksto mokslinių žurnalų. Prenumeruojami žurnalai ir straipsniai pažymėti žaliu paveikslėliu. Kiti žurnalai leidžia susipažinti tik su bibliografine informacija ir santraukomis. Taip pat galima prieiga prie Handbooks in Operations Research and Management Science vadovo nuo 2003 m.
Daugiatemė.
SpringerLINK Journals Prenumeruojama Visatekstis
Moksliniai žurnalai leidžiami Springer Verlag ir Kluwer Academic Press leidyklų. Prenumeruojamų viso teksto žurnalų sąrašas.
Daugiatemė.
Taylor & Francis Prenumeruojama Visatekstis
Moksliniai žurnalai leidžiami nuo 1997 m. Taylor & Francis Group leidyklų. Prenumeruojamų žurnalų sąrašas.
Daugiatemė.
Wiley Online Library Prenumeruojama Visatekstis Paveikslėliai
Prieiga iki 2013 m. prie Wiley leidyklos leidžiamų žurnalų (483 žurnalai) ir SSH (angl. Social Science and Humanities 370 žurnalų), STM (angl. Science Technology Medicine 417 žurnalų) kolekcijų.
Daugiatemė.
Žmogus ir žodis VisatekstisLaisva prieiga
„Žmogus ir žodis“ – periodinis mokslo darbų žurnalas,  leidžiamas Lietuvos edukologijos universiteto nuo 1999 metų.

Žurnalą „Žmogus ir žodis“ sudaro keturi sąsiuviniai:

  •     Didaktinė lingvistika
  •     Literatūrologija
  •     Svetimosios kalbos
  •     Filosofija

Leidinys priskiriamas humanitarinių ir socialinių mokslų srities filologijos, filosofijos bei edukologijos krypčių mokslo darbams. Kiekvienas sąsiuvinis išleidžiamas kartą per metus.

 


Kiti šaltiniai

EndNote Prenumeruojama
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa.
Journal Citation Reports (Thomson Reuters) Prenumeruojama
Citavimo duomenų bazė. Joje galima sužinoti dažniausiai cituojamus konkrečios mokslo kryties žurnalus, konkrečios mokslo kryptyje aukščiausią svorio koeficientą turinčius žurnalus, didžiausius mokslo krypties žurnalus ir kt.
Temos: fiziniai, technologijos ir socialiniai mokslai.
Daugiau Thomson Reuters duomenų bazių.
Mendeley Laisva prieiga
Nemokama bibliografinių įrašų tvarkymo programa, kuri padeda tvarkyti, dalintis, skaityti, komentuoti ir cituoti mokslinius darbus. Kartu tai yra ir akademinis socialinis tinklas, padedantis tvarkyti savo dokumentus internete, analizuoti mokslinių straipsnių tendencijas ir statistiką, bendrauti su kitais tyrėjais visame pasaulyje. Nemokama Mendeley versija leidžia saugoti iki 2 GB informacijos. 
OECD iLibrary Prenumeruojama Visatekstis
Kviečiame naudotis naujai prenumeruojama OECD iLibrary ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)) duomenų baze. Joje sukaupta šios organizacijos išleista statistinė informacija, knygos bei periodiniai leidiniai pagrindinėmis socialinėmis, ekonominėmis temomis. 
RefWorks Prenumeruojama
Bibliografinės informacijos tvarkymo programa.
Norint naudotis RefWorks programa, reikia:
  • užsiregistruoti (prisijungti adresu: http://www.refworks.com, pasirinkti Login -> Sign up for a New Account);
  • užsiregistravus į Jūsų el. paštą bus atsiųsti prisijungimo duomenys ir grupės kodas (angl. Group Code). Pastaba: jungiantis iš ne universiteto kompiuterių, grupės kodą galima sužinoti el. paštu: vilija.dzingiene@ktu.lt.
  • jungiantis iš KTU tinklo kompiuterių, reikia įvesti vartotojo vardą ir slaptažodį (Login Name ir Password).
  • jungiantis iš kitų kompiuterių, reikia įvesti grupės kodą, vartotojo vardą ir slaptažodį.
  • Word programoje įdiegti Write-N-Cite įrankius (Tools -> Write-N-Cite).

Scopus Prenumeruojama
Scopus – viena didžiausių bibliografinių duomenų bazių, skirtų mokslo produkcijos kaupimui ir analizei. Tai patogus įrankis, leidžiantis mokslininkui stebėti ir analizuoti mokslo produkciją, tapti matomu pasaulyje.
Web of Science Core Collection (Clarivate Analytics) Prenumeruojama
Bibliografinė citavimo informacijos duomenų bazė. Joje pateikiami tik pasaulyje pripažintų mokslinių leidinių straipsnių bibliografiniai duomenys, santraukos ir citavimo duomenys. Web of Science Core Collection sudaro šios duomenų bazės: Science Citation Index Expanded®, Social Sciences Citation Index®, Arts Humanities Citation Index®, Conference Proceedings Citation Index®.
Dalyko bibliotekininkė
Picture: Vida Daškuvienė

Vida Daškuvienė
Dalyko bibliotekininkė
Tel: 8 (37) 300 654

Piktogramų reikšmės

Prenumeruojama = Prenumeruojama
Visatekstis = Visatekstis
Laisva prieiga = Laisva prieiga

Paveikslėliai = Paveikslėliai
Vaizdinė medžiaga = Vaizdinė medžiaga
Garsinė medžiaga = Garsinė medžiaga